ESITTELY KESKEN...

Sijainti

Tennesseen idyllinen maalaismaisema tarjoaa silmänruokaa vaativampaankin makuun: viheriöivät pellot ja puistikot, valkoiseksi maalatut, silmänkantamattomiin jatkuvat puuaidat sekä ilta-auringon värjäämä, vaaleanpunainen taivas hattarapilvineen saavat aina vaan haukkomaan henkeä. Kaukana kaikesta sijaitsevalla hevostilalla pääseekin rentoutumaan ainakin mieleltään. Tilalla riittää kuitenkin hommia kokopäiväisesti, ja meille eksyneet vieraat saattavatkin päästä hutkimaan talikonvarteen talkoomielessä. Tallityöt ovat toki vapaaehtoisia niille, jotka eivät henkilökuntaan kuulu. Tallielämään pääseekin siis tutustumaan myös ihan rennoin ottein, vaikka majoittumalla päärakennuksessa, joka toimii majatalona, ja on auki vuorokauden ympäri. Majoittujille järjestetäänkin iltaisin kelistä riippuen ohjelmaa, joka liittyy jollain tapaa hevosiin. Joskus lähdetään porukalla ratsastamaan, joskus taas pidetään päärakennuksen kokoustiloissa teoriapohjaista opetusta niin eri ratsastuksen lajeista kuin hevoskasvatuksesta taikka Hazardin toiminnasta yleisesti. Päätoimisesti Hazard toimii kuitenkin suurtallina/siittolana, joten kaikenlainen muu toiminta meillä on vähäisempää.

Lähimpään kaupunkiin Hazardista on matkaa kahdeksankymmentä kilometriä, mutta parinkymmenen kilometrin etäisydellä on kuitenkin jopa kolme pikkukylää, joista löytyy kaikki tarvittava arkitoimia ajatellen. Missään jumalan selän takana emme siis sijaitse, vaikka vähän syrjässä kuitenkin. Rauhallisuus vaatii kuitenkin etäisyttä, ja pitää asiattomat kulkijat loitolla. Pääosin Hazardissa vieraileekin hevosihmisiä läheltä ja kaukaa, onhan talli toki mukana järjestämässä niin kilpailuita kuin näyttelyitäkin useampaan otteeseen vuodessa...

Tallipiha

Tähän tekstiä

Tähän tekstiä

Tähän tekstiä

Historia

Hazard perustettiin vuonna 2014, jolloin aloitin saddlebredtamma Willaminan sekä kalliovuortenhevosori Ackleyn kanssa. Alkujaan talli sijaitsi Kentuckyn Hazardissa, josta tallin nimikin juontuu. Innostus hevosten omistajuuteen, ja varsinkin hevoskasvatukseen suuremmassa kaavassa saivat miettimään sijaintia uudelleen, ja hevosmäärän kasvaessa olemmekin matkanneet lauman kanssa vähän ympäri Amerikkaa, vaihtaen aina tallia isompaan. Lopulta päätin asettua Tennesseen idyllisiin maalaismaisemiin, syynä paikalliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti eri lajeja. Ja onhan Hazardin suurilukuisin kasvatusrotu toki kotoisin tuosta viehättävästä osavaltiosta.

Hazard on aina ollut minulle sellainen paikka, jossa aika pysähtyy, eikä huolia ole. Vaikka hevosmäärä onkin alati kasvava, ja henkilökunnalla riittää hommaa, on yksi Hazardin toimintaperiaatteista kiireettömyys. Hommat hoituvatkin parhaiten rennosti, järkeä käyttäen ja omalla painollaan...

Oma virtuaalihistoriani

En millään muista, millainen ensimmäinen virtuaalitallini on ollut. Ensimmäisen kerran olin kuitenkin tuntumassa virtuaalihevosiin vuoden 2008 paikkeilla. Monta eri tallia minulla on ollut, mutta mitään niistä en koskaan saanut valmiiksi kun innostus jo loppui. Monta vuotta harrastelin lähinnä itsekseni, ja silloin kun huvitti. Virallisempaa harrastuksestani tuli, kun hankin VRL-tunnuksen 2012 tai 2013. Silloin minulla oli talli Kirsikkakoto, jossa kasvatin suomenhevosia ja suomalaisia puoliverisiä. Hevostalli.netissä talliani kuitenkin moitittiin ("Talli on liian suntuubimainen", "Nimestä Kirsikkakoto tulee mieleen joku vanhainkoti"). Eihän vasta muiden harrastajien joukkoon tiensä löytänyt ujo tulokas kestänyt negatiivisia kommentteja, ja niin ajoin senkin tallinrävellyksen alas.

Ensimmäinen VRL:oon rekisteröimäni talli oli nyt jo kauan sitten lopetettu Crinums Quarter Horses. Quarterhevoset kiinnostivat minua silloin suunnattomasti (kiinnostavat toki vieläkin), ja suorastaan mieltä lämmitti harvinaisten/westernporukan lämmin ja vastaanottavainen asenne uusia harrastajia kohtaan. Koska Crinum alkoi lopulta kyllästyttämään minua, möin sen hevoset ja keskityin uuteen puoliveriprojektiini Valiant Warmbloodsiin, jonka senkin olen sittemmin lopettanut. Minulla on tällä hetkellä kolme puoliveritallia: Joyance, Valenwood, sekä Kjald Stud. Siitä huolimatta voisin sanoa Hazardin olevan minulle se kaikkein tärkein talli, ja harvinaisten kasvattaminen se minun juttuni.

Nimeltä en kaikkia Hazardin jälkeenkään perustettuja tallejani osaa edes luetella, suurin osa niistä eivät ole edes nähneet päivänvaloa. Osan olen jopa rekisteriin asti saanut, mutta innostus ei yksinkertaisesti ole rittänyt juuri mihinkään. Varsinkin Hazardin kokoisen tallin ollessa kyseessä, ei aika ja jaksaminen yksinkertaisesti riitä monen muun projektin yhtäaikaiseen pitoon. Luultavasti minulla tulee olemaan vielä vaikka kuinka monta tallia, mutta näillä näkymin Hazard tulee olemaan se rakkain ja pitkäikäisin.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Otsikkokuva © Kim Carter (CC BY-NC-SA 2.0)
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
Tähän tekstiä