Historia

Hazard perustettiin vuonna 2014, jolloin aloitin saddlebredtamma Willaminan sekä kalliovuortenhevosori Ackleyn kanssa. Alkujaan talli sijaitsi Kentuckyn Hazardissa, josta tallin nimikin juontuu. Innostus hevosten omistajuuteen, ja varsinkin hevoskasvatukseen suuremmassa kaavassa saivat miettimään sijaintia uudelleen, ja hevosmäärän kasvaessa olemmekin matkanneet lauman kanssa vähän ympäri Amerikkaa, vaihtaen aina tallia isompaan. Lopulta päätin asettua Tennesseen idyllisiin maalaismaisemiin, syynä paikalliset mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti eri lajeja. Ja onhan Hazardin suurilukuisin kasvatusrotu toki kotoisin tuosta viehättävästä osavaltiosta.

Hazard on aina ollut minulle sellainen paikka, jossa aika pysähtyy, eikä huolia ole. Vaikka hevosmäärä onkin alati kasvava, ja henkilökunnalla riittää hommaa, on yksi Hazardin toimintaperiaatteista kiireettömyys. Hommat hoituvatkin parhaiten rennosti, järkeä käyttäen ja omalla painollaan.

Sijainti

Rosemarkin kylässä Tennesseessä, hieman itään tieltä 14 sijaitsee Hazardina tunnettu suurtila. Tarkemmin West Beaver Creekinä tunnettu metsää ja laajoja peltoja sisältävä alue majoittaa useamman sata hevosta lähinnä erilaisista amerikkalaisroduista. Tilukset ovat siistit vaikkeivät kovin modernit, ja eniten puitteissa onkin panostettu hevosten laidunmaihin ja erinäisiin liikutusmahdollisuuksiin.

Tilan päärakennus on peruskorjattu vuonna 2005, jolloin sinne tehtiin myös majoitustilat mahdollisille pidemmän matkan vierailijoille. Tiluksilla on useampi eri tallirakennus, jokainen siistissä kunnossa vaikka osalla niistä onkin ikää lähemmäs vuosisata. Noin mailin päässä sijaitsevalta tieltä pääsee hyvin bussilla Rosemarkin keskustaan ja takaisin. Keskustasta onkin sitten laajemmat kulkuyhteydet lähikyliin ja -kaupunkeihin.

Tallirakennukset ovat osa vanhempia, peruskorjattuja, ja osa taas ihan vasta rakennettuja. Tamma- ja oritallit sijaitsevat erikseen, ja sen lisäksi tiluksilla on useampi pihattoaitaus. Hevosemme laiduntavat pääosin niin paljon kuin keliä vain riittää, ja siirtyvätkin tallin puolelle vasta myrskyn yllättäessä tai esimerkiksi kisa- taikka valmennuskauden ollessa ajankohtainen.

Vanhempia, weeblyn aikaisia ulkoasuja.


Uskokaa tai älkää, Hazardin pitkäaikaisin ulkoasu. Pysyi kunniakkaasti vuoden 2017 ajan.


Edellistä vähän hempeämpi tapaus, pysyi alkuvuoden 2018.

Oma virtuaalihistoriani

En millään muista, millainen ensimmäinen virtuaalitallini on ollut. Ensimmäisen kerran olin kuitenkin tuntumassa virtuaalihevosiin vuoden 2008 paikkeilla. Monta eri tallia minulla on ollut, mutta mitään niistä en koskaan saanut valmiiksi kun innostus jo loppui. Monta vuotta harrastelin lähinnä itsekseni, ja silloin kun huvitti. Virallisempaa harrastuksestani tuli, kun hankin VRL-tunnuksen 2012 tai 2013. Silloin minulla oli talli Kirsikkakoto, jossa kasvatin suomenhevosia ja suomalaisia puoliverisiä. Hevostalli.netissä talliani kuitenkin moitittiin ("Talli on liian suntuubimainen", "Nimestä Kirsikkakoto tulee mieleen joku vanhainkoti"). Eihän vasta muiden harrastajien joukkoon tiensä löytänyt ujo tulokas kestänyt negatiivisia kommentteja, ja niin ajoin senkin tallinrävellyksen alas.

Ensimmäinen VRL:oon rekisteröimäni talli oli nyt jo kauan sitten lopetettu Crinums Quarter Horses. Quarterhevoset kiinnostivat minua silloin suunnattomasti (kiinnostavat toki vieläkin), ja suorastaan mieltä lämmitti harvinaisten/westernporukan lämmin ja vastaanottavainen asenne uusia harrastajia kohtaan. Koska Crinum alkoi lopulta kyllästyttämään minua, möin sen hevoset ja keskityin uuteen puoliveriprojektiini Valiant Warmbloodsiin, jonka senkin olen sittemmin lopettanut. Minulla on tällä hetkellä kolme puoliveritallia: Joyance, Valenwood, sekä Kjald Stud. Siitä huolimatta voisin sanoa Hazardin olevan minulle se kaikkein tärkein talli, ja harvinaisten kasvattaminen se minun juttuni.

Nimeltä en kaikkia Hazardin jälkeenkään perustettuja tallejani osaa edes luetella, suurin osa niistä eivät ole edes nähneet päivänvaloa. Osan olen jopa rekisteriin asti saanut, mutta innostus ei yksinkertaisesti ole rittänyt juuri mihinkään. Varsinkin Hazardin kokoisen tallin ollessa kyseessä, ei aika ja jaksaminen yksinkertaisesti riitä monen muun projektin yhtäaikaiseen pitoon. Luultavasti minulla tulee olemaan vielä vaikka kuinka monta tallia, mutta näillä näkymin Hazard tulee olemaan se rakkain ja pitkäikäisin.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Cloud 9 Walkers
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL | ARJ | ARJL | AV
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡