Valiant Rosette

Nimi: Valiant Rosette
VH-tunnus: VH15-011-0006
Syntynyt: 3.1.2015 13v
Kasvattaja: Valiant Warmbloods
Omistaja: VRL-12909
Rotu: hannoverinhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 164cm
Väri: punarautias
Painote, taso: kenttäpainote VaA/140cm/CIC4

Luonne

Roseten emä Roswitha on täysi kusipää. Siitä huolimatta olin tikahtua ilosta sen pyöräyttäessä maailmaan huomattavasti itsensä näköisen tammavarsan. Luonteelta osasin tyhmyyksissäni jo odottaa samanlaista tapausta kuin mitä Roswitha osaa olla, sillä ajattelin sen olevan vaan niin että se kusipäisyys on juurtunut sukuun niin pahasti ettei lähde siitä kulumallakaan. No, niin minä sitten sain Roseten, jonka tallihenkilökunta on alusta asti tuntunut sekoittavan tämän emään. Tarhasta hakiessa pitää oikein miettiä, kumpi noista tammoista nyt pitikään napata mukaan. Useasti olenkin joutunut itse siirtämään tammat karsinasta toiseen, kun joku uudehko työntekijä on sekoittanut ne toisiinsa. Roseten kuitenkin erottaa Roswithasta ainakin yhden piirteen ansiosta: ulkokuorestaan huolimatta se on paljon parempiluontoinen kuin emänsä, eikä tule aidanportilla hampaat irvessä vastaan. Myös uteliaisuus uusia tuttavuuksia kohtaan on sellainen piirre, joka on mahdollisesti tullut sitten isän puolelta.

Hoidettaessa Rosette on useimmiten kiltti, eikä keksi yleensä minkäänlaista jäynää hoitajien päänmenoksi. Tammaa saa harjailla vaikka karsinanovi auki, ei vaan ole sen tapaista tehdä mitään mistä hoitaja ei tykkäisi. Rosette on kuitenkin hieman herkkänahkainen, joten liian kovakouraisten otteiden takia tamma saattaa vaikka näykkäistä osoittaen että nyt sattui ihan oikeasti. Mitään temppuiluja se ei muuten aloita, ja onkin oikein nöyrä ihmistä kohtaan. Varustaminen sujuu hyvin kunhan muistaa pistää satulan selkään lempein ottein, puhellen samalla mukavia jotta tamma rentoutuu. Myös suitsien kanssa saa olla hellänä, varsinkin korvat Rosetella on sen verran herkät ettei niskahihnaa mielellään vaan runnota niiden yli. Yleisesti Rosette on oikein mukava hoidettava, kunhan muistaa käsitellä sitä tarpeeksi varovaisesti.

Ratsuna Rosette on reipas ja mukavan herkkä avuille. Tamma tykkää oppia uutta, ja sillä onkin taipumusta kuumua vähän liikaakin varsinkin jos kyseessä on jokin uusi ja hankala juttu. Rosette ei ota herkästi nokkiinsa, ja epäonnistuminen saa sen usein yrittämään kahta kovemmin. Ratsastajan pitääkin joskus vähän hidastaa menoa, jottei tamma ala vaatia itseltään aivan mahdottomia. Rosette toimii hyvin niin sileällä kuin esteilläkin, ja on hyvin kapasiteetikas kisaratsu. Se ei jännitä kilpailutilanteessa, eikä sitä stressaa edes kuljetukset paikasta toiseen. Tammaa saa ulkopuolisetkin tulla taputtelemaan, ja Rosette onkin saanut paljon kehuja siitä kuinka tsäpäkkä se osaa olla kentällä mutta niin ihanan säyseä sitten ulkopuolella. Tamma onkin luonteeltaan oikea napakymppi, vaikka osaakin joskus olla vähän herkemmänpuoleinen sille päälle sattuessaan.

Kuvat © Cherie, CC BY-NC 2.0 (pääkuva) | Cherie, CC BY-NC 2.0 (rakenne)

Suku

i. Valiant Reginhard
-
ii. Riocard iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. June Alive iei. WR Mr. Bodacious evm
iee. Princess Patricia evm
e. Ce's Roswitha
YLA2, KERJ-I
ei. Wotan Raw
YLA1, ERJ-II, KERJ-II
eii. Domspatz evm
eie. Lisbethia evm
ee. No Idea
YLA2, ERJ-I, KERJ-II
eei. Lucas Ef evm
eee. Jacknessy evm

Isälinja: Valiant Reginhard - Riocard
Emälinja: Ce's Roswitha - No Idea

Jälkeläiset

♡ o/t.Varsa (i.isä)
♡ o/t.Varsa (i.isä)

Kilpailutulokset

Rosette kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet tamman VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 00.00.0000, kirjoittanut omistaja

Tekstiä

Valmennus 00.00.0000, kirjoittanut valmentaja

Tekstiä

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © BK-Horses
VRL | Keskusta
Tacin virtuaaliblogi
Valenwoodin blogi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi