Valiant Darling

Nimi: Valiant Darling
VH-tunnus: VH15-031-0814
Syntynyt: 1.7.2015
Kasvattaja: Valiant Warmbloods
Omistaja: VRL-12909
Rotu: suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 163cm
Väri: punaruunikko
Painote, taso: yleispainote VaA/160cm/CIC4

Luonne

Ehkä yksi lykkäys lähemmäs Valiant Warmbloodsin maahanajoa oli se, että kaikki sen rakkaat kantahevoset alkoivat yksi kerrallaan menehtyä. Olihan niillä jo ikää, joten tuo harmillinen aika olikin ollut odotettavissa. Minun rakas, ikinuori My Darling oli kuitenkin ennättänyt vasta kahdeksantoista vuoden ikään, ja oli kantamassa viimeistä varsaansa, kun se raskausaikansa päätteeksi pisti viimeiset voimansa likoon, toi maailmaan kauniin ruunikkovarsan, ja menehtyi myöhemmin sisäiseen verenvuotoon jota eläinlääkäri ei ehtinyt korjata. Vaikka pieni, vastasyntynyt tammavarsa olikin aivan ilmetty emänsä, ja ihmeen eloisa orvoksi jääneeksi ressukaksi, ei se tähänkään päivään mennessä ole vaan pystynyt täyttämään sydämessäni sitä aukkoa, joka sinne tämän syntymäpäivänä jäi. Siitä huolimatta tuo virallisesti Valiant Darlingiksi nimetty tamma osaa olla minulle hyvin rakas: onhan se minulle viimeinen muisto emästään. Vaikka Valiant pelkkä kasvattinimi onkin, kuvaa Valiant Darling tätä rakasta ja urheaa tammakaunotarta täydellisesti. ♡

Luonteeltaan Tara on tullut hyvin paljon emäänsä: hemmetin levoton otus, kuin ajokoira joka ei ole päässyt tarpeeksi jaloittelemaan. Jos tämän tamman jättää yksin karsinaansa ilman seuraa taikka virikkeitä, ovat seinät takuulla säpäleinä silmänräpäyksessä. Tara tulee vaikka läpi harmaan kiven läheistensä luokse, ja osoittaa kiintymyksensä selvästi vaikkei aina tajuakaan ettei se riehuminen ja paikkojen romuttaminen välttämättä olekaan se paras tapa siihen. Hoidettaessa aina yhtä höselö, varustus sujuu yleensä hyvin vaikka tamma tapaakin sukeltaa karkuun satulan alta ellei vyötä kiristä hetimmiten. Kutiaa kyljistä, kaulasta, päästä, vatsan alta ja jaloista, ja vetää kavionsa pois käsistä kuin liukkaan saippuapalan kun se kaviokoukku tuntuu niin hassulta. Kengittäjältä menee hermot kun jalat heiluu taukoamatta, eläinlääkäriltä menee hermot kun koko tamma heiluu ja häseltää paikallaan taukoamatta. Itse suuttuisin, mutta kun se on niin kiltti ja söpö pikku kullanmuru. Eihän meidän Tara nyt sentään tahallaan ilkeilisi?

Ratsuna Tara on suorastaan mainio, vaikka selkäännoustessa olenkin lentänyt useammin kuin kerran perseelleni tamman kimmotessa salaman lailla vauhtiin heti kun olen ylöspäin ponnistanut. Ei se ilkeä ole, kunhan vaan vähän malttamaton. Taraa pitää kyllä verrytellä ja vetää ties mille mutkalle ennen varsinaista ratsastusta, tamma kulkee alla kuin notkea kissaeläin kun sen saa tarpeeksi hyvin kuulolle. Onkin varmaan itsestäänselvää, että huonosti verryteltynä se notkea kissa onkin tikittävä aikapommi, joka räjähtäessään ei palaudu entiseen kuosiin pitkään aikaan (juu, vaikka sitä niin reipasta ja kovaa tyttöä ollaan, niin välillä sitä järkytytään ihan omasta käytöstapojen puutteesta). Ei Tara mikään hieno lady ole, ei sitten missään tilanteessa. Rohkea ja seikkailunhaluinen tomboy ennemminkin. Siksi tamma onkin niin kiva: se kun ei arkaile juuri mitään, kunhan ehkä vähän ottaa nokkiinsa jos sitä suuremmin läksyttää. Taran kanssa meillä on yhteistyö pelittänyt useimmiten mitä mainioimmin. Vaikka vähän turhan kiireiset ja pomppuisat askeleet tammalla onkin, on se varsinkin herkkyytensä ansiosta oikein miellyttävä ratsu.

Kisatilanteessa Tara on tyyni kuin viilipytty (no ei nyt sentään, mutta tavallinen reipas ja tomera itsensä, ilman mitään turhia hermoiluja). Tamma suorittaa radan mukisematta, ja liikehtii oikein elegantisti. Maastoradalla voidaan viilettää pikkulapsen lailla räkä poskella, mutta esimerkiksi kouluradoilla tästä villikosta kuoriutuu oikein ryhdikäs ja upea tanssijatar. Vähän kulmikasta meno saattaa joskus olla, kun mennään vähän malttamattomammin. Siksi varsinkin kisatilanteita varten on tehtävä tarkka ja huolellinen verryttely, jotta siellä radalla mentäisiin sitten mahdollisimman jouhevasti ilman mitään turhia energiapurkauksia. Kuljetusten kanssa mennään yleensä ihan mukinoitta, vaikka tämä tyttö tuskin koskaan oppii kulkemaan traileriin taikka sieltä pois siististi ja tallomatta taluttajansa yli.

Suku

i. Twilight Sepulcher
fwb, 173cm, m
ii. Sepulcher II
fwb, 174cm, m, evm
iii. Sepulcher
fwb, 169cm, mkm, evm
iie. Stonehill Maisy
fwb, 170cm, prt, evm
ie. Sun's Dusk
fwb, 167cm, trn, evm
iei. Sundance Kid
fwb, 168cm, mrn, evm
iee. Mistfall
fwb, 165cm, m, evm
e. My Darling
fwb, 163cm, rn
YLA1, KERJ-II
ei. Velvet Boy
fwb, 165cm, m, evm
eii. Flashback
fwb, 165cm, m, evm
eie. Lady Jack
fwb, 169cm, rt, evm
ee. Trinity
fwb, 163cm, rn, evm
eei. Hunter
fwb, 165cm, km, evm
eee. Vernissa
fwb, 161cm, rn, evm

Isälinja: Twilight Sepulcher
Emälinja: My Darling

Jälkeläiset

♡ o/t.Varsa (i.isä)

Kilpailutulokset

Tara kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet tamman VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 00.00.0000, kirjoittanut omistaja

Tekstiä

Valmennus 00.00.0000, kirjoittanut valmentaja

Tekstiä

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © BK-Horses
VRL | Keskusta
Tacin virtuaaliblogi
Valenwoodin blogi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi