Evangeline | virtuaalihevonen

Evangeline

NimiEvangeline Rotu ratsuponi 75%
VH-tunnusVH14-029-0066 Sukupuolitamma
Syntynyt6.8.2013 10v Säkäkorkeus142cm
KasvattajaEVM Väritummanrautias (ee/aa)
OmistajaTaciturn VRL-12909 Painote, koulutustasoyleispainote, HeA/100cm/CIC1

Luonne

Lilli on luonteeltaan erittäin reipas, eikä sovi aloittelijoille vaikka pohjimmiltaan varsin kiltti onkin. Tamma kuumuu erittäin herkästi, ja työmoraali sillä on aivan uskomaton. Ratsastajalla on kuitenkin kova työ saada tamma kuuntelemaan annettuja apuja, ja ilman perinpohjaista alkuverryttelyä tätä rautiasta duracellpupua on turha edes toivoa saavansa millään lailla tottelemaan annettuja ohjeita. Ilkeä Lilli ei missään tapauksessa ole, tammalla vaan riittää puhtia vaikka muille jakaa, ja innokkuutensa takia sen on välillä vaikea keskittyä tehtäviin asioihin. Sitä kun pitäisi päästä menemään tukka putkella, ja mielellään hypättäisiin vaikka kentän aidan yli jos liian lähelle mennään yhtään sopivassa kulmassa.

Hoidettaessa Lilli pysyy kiltisti paikallaan, eikä ole lähtemässä mihinkään vaikka karsinan ovi jäisikin auki. Sen sijaan talutettaessa tamma olisi mielellään vetämässä joka suuntaan, ja pienempikokoinen taikka epävarmempi käsittelijä voikin suosiolla laittaa tammalle ihan kuolaimelliset päitset tarhaanmenomatkan ajaksi. Lillillä ei ole tapana pistää vastaan juuri minkäänlaisten hoitotoimenpiteiden aikana, ja kengittäjän ja eläinlääkärinkin vierailut sujuvat useimmiten ilman mitään ongelmia. Ainoastaan liikutuksen suhteen tamma on vaativa käsiteltävä, ja esimerkiksi kisamatkalle lähtiessä kuljetusboksiin kulkeminen saattaa olla työn ja tuskan takana. Tamman kun on vaikeaa kulkea suorassa ja sitä pitää hyökätä kopin sisään oikein loikkien ja mutkitellen ellei taluttaja ole tarpeeksi jämäkkänä ja suorastaan pakota tammaa asettumaan ja kävelemään nätisti sisälle.

Kilpailutilanteessa Lilli on tasan yhtä innokas höyrypää kuin mitä kotioloissakin, ja vaatii erittäin perinpohjaisen verryttelyn ennen varsinaista kilpailutilannetta. Kevyemmin verryteltynä tamman keskittyminen ei tunnu riittävän radalla suoritettaviin tehtäviin, vaan sitä suoritetaan hommat juosten kusemalla ratsastajan käskyjen tarkan noudattamisen sijaan. Oikein verryteltynä ja tarpeeksi määrätietoisen ratsastajan kanssa Lilli on oikein hieno kisakaveri, ja varmasti pärjää muita tasoisiaan kilpakumppaneita vastaan kunhan saa ratsastajaltaan tarpeeksi jämäkät ohjeistukset.

© ransu.kuvat.fi

Suku

i. Evan
nf, 140cm, rn, evm
ii. Enforce
nf, 141cm, m, evm
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Naive
nf, 140cm, rn, evm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Lilibeth
rp 50%, 146cm, rt, evm
ei. Lizard
conn, 142cm, mkm, evm
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Linda
fwb, 159cm, rt, evm
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Isälinja: evm
Emälinja: evm

Jälkeläiset

♡ 02.02.2014 rp-t.Encinitas VAL (i.Midnight Blues)
♡ 03.03.2014 rp-o.Citrus Heights VAL ERJ-I (i.Camouflage)

Kilpailutulokset

Lilli kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet tamman VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

-VIRTUAALIHEVONEN | A SIM-GAME HORSE