Dreamcatcher von Gateaway

VH15-031-0813
suomalainen puoliverinen, tamma
s.29.12.2014 11v

168cm, punaruunikko
koulupainote, GP/80cm

kasvattanut Tuulia T., Gateaway
omistaa VRL-12909

ei meriittejä
"Tähän tulee hevosesta jotain tietoa"

Luonne

Katja on kaikin puolin kiltti ja hyväluontoinen tamma. Ratsuna se on kepeydestään huolimatta vähän tahmea liikkeissään, ja sitä saakin pyöritellä ja patistaa ihan kunnolla, jotta ne jalat saadaan nousemaan maasta laahaavan löntystelyn sijaan. Katja kulkee alla aina hyvin kiltisti, mutta vaatii kyllä ammattitaitoisen ratsastajan, jotta saadaan niistä liikkeistä jotain ihan oikeasti irti. Näpsäkkä peli noin muuten, ja aloittelijankin uskaltaa lykätä tamman selkään vaikka ratsastettavuus ei olekaan mikään antoisin homma jos tammalta ei osaa itse tarpeeksi pyytää.

Suku

i. Sokerikuun Lord Chester
KTK-I
ii. Londonderry
KRJ-I
iii. VIR MVA Ch Loganberry Celt
KTK-III
iie. Cinnamon Terjum
ie. Sokerikuun Nymeria
KTK-III
iei. Super Matrix AIR
iee. Breadandcircuses xx
e. Sokerikuun Supernal Dreamer
KRJ-II
ei. Ch Let's Duck Sammy&Dean Vegas
KTK-II
eii. VIR MVA Ch K.N Scandal
eie. Appletiti SIN
ee. Sokerikuun Chimer eei. Ch M.N. Final Conquista
KTK-III
eee. Rhaenys Vegas

Isälinja: Sokerikuun Lord Chester - Londonderry - Loganberry Celt - Lord Admiral Celt - Grimlord SIN - Impro Nore - Impression
Emälinja: Sokerikuun Supernal Dreamer - Sokerikuun Chimer - Rhaenys Vegas - Cersei Ion - Daenerys Ion - Untested Ion xx - Go Unplugged GA xx

Jälkeläiset

♡ o/t.Varsa (i.isä)
♡ o/t.Varsa (i.isä)

Kilpailutulokset

Katja kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet tamman VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

(Vakiovalmentaja Hannele Kettukangas on omistajan alter ego)

13.8.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Hannele Kettukangas

Taci ja Katja saivat aloittaa valmennuksen rauhassa verrytellen antamieni pienten harjoitusten avulla. Tamma tuntui olevan vähän jäykkä liikkeissään, mutta Taci sanoi että sellainen se aina oli jos ei ollut verkattu kunnolla. Mitä olin nyt tuota ratsukkoa jonkin aikaa valmentanut, olin huomannut asian selvästi itsekin, joten ajattelin että tänään aloitettaisiin kunnollinen valmentautuminen vasta kun sekä ratsu että ratsastaja olisi tarpeeksi vireänä. Kävimmekin niin erilaisia kaarteita kuin taivutuksiakin läpi jokaisessa askellajissa, ja vasta kun tamma näytti innostuvan jo vähän liikaakin, aloitimme varsinaisen päivän harjoitusohjelman.

Kovan tason kouluratsukolta osasi odottaa hyvää passagea, ja niinhän se näytti jo Tacilta ja Katjalta sujuvan. Piaffe sen sijaan oli sellainen liike, jossa ratsukolla oli vielä parantamisen aihetta. Annoin tehtäväksi kokeilla alkuun passagea aina pitkillä sivuilla muutaman kierroksen ajan. Mitään ongelmia ei kyseisen tehtävän suhteen tullut, joten käskin Tacin alkaa aina kokoamaan tammaa passagessa niin, että päästäisiin siirtymään vaivattomasti piaffeen, jota tehtäisiin niin monen askeleen verran kun vaan rahkeet riittää. Kaksitoista askelta oli se optimaalinen tavoite, johon tahdoin ratsukon pyrkivän.

Piaffe itsessään oli ratsukolle tuttu juttu, lähinnä se liikkeiden puhtaus, ja sekä ratsun että ratsastajan ryhti oli asioita, joihin minun oli puututtava. Sanoinkin Tacille, että Katjaa olisi patistettava vähän enemmän, jotta tamma kantaisi itse oman vartalonsa, ja nostaisi jalkojaan tarpeeksi korkealle. Tacin itse olisi ehdottoman tärkeää istua suorassa satulassa, ja antaa tamman työskennellä samalla kuin ratsastaja keskittyy antamaan tarvittavat avut. Teimme samaa piaffetehtävää molempiin suuntiin jonkin verran, ja laitoin sitten ratsukon suorittamaan loppuverryttelyjä pidemmän kaavan mukaan. Samalla annoin heille hieman palautetta valmennuksen kulusta.

Valmennus ei sinällään ollut mitenkään edistyksellinen, ja ratsukossa ei oikeastaan näkynyt minkäänlaista muutosta. Päivän oppitunnin asiat olivatkin lähinnä sellaisia, joihin ratsukon tulisi vaan kiinnittää huomiota tulevaisuudessa (ratsastajan ryhti, liikkeiden elastisuus). Pikkuhiljaa siitä hiouduttaisiin, luultavasti jo muutamassa viikossa näkyisikin se muutos, jota tämänkin valmennuksen aikana pyrin ratsukolle tuomaan. Yleisellä tasolla tämän päivän valmennus sujui erittäin hyvin, tästä on hyvä jatkaa!

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © BK-Horses
VRL | Keskusta
Tacin virtuaaliblogi
Valenwoodin blogi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi