Balduvian Wide

Nimi: Balduvian Wide
VH-tunnus: VH15-021-0438
Syntynyt: 1.3.2015 12v
Kasvattaja: Wiherkangas
Omistaja: VRL-12909
Rotu: trakehner
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 170cm
Väri: ruunikko
Painote, taso: koulupainote GP/100cm

Luonne

Balduvian Wide on täysin eri maata kuin isänsä Suprant Ballou, jonka suonissa täysverisen veri kohisi vielä täydellä temperamentilla. Leppoisa ja rauhallinen Balduvian ei juuri turhia hötky ja vaikuttaakin siltä, että ori elää elämäänsä hyvin rennolla asenteella. Vaikka sähinää ja säpäkkyyttä Balduvianista ei löydy, osaa ori olla hyvin omanarvontuntoinen ja omapäinen sopivalle päälle sattuessaan. Silloin 170cm korkean suurikokoisen orin liikkeelle pistäminen voi olla hyvin haastavaa, sillä Balduvianista mukavinta on lekotella omassa rauhassa tarhassa tai karsinassa.

Hoidettaessa Balduvian lähinnä yleensä torkkuu. Sitä ei juuri jaksa kiinnostaa, mitä sen ympärillä tapahtuu, ellei joku tee sen oloa epämukavaksi. Harjaaminen, varustaminen, letittäminen ja peseminen hoituvat siis kaikessa rauhassa orin haaveillessa todennäköisesti siitä, kuinka vihreää heinää laitumella kasvaakaan. Kavioiden käsittely nopeasta puhdistamisesta kengittämiseen on orin kanssa päivän voimaharjoitus, sillä Balduviania ei juuri huvittaisi pitää itse kavioitaan ilmassa ja hurmaavana tapana orilla on myös alkaa nojata hoitajaa vasten kavioita puhdistellessa.

Balduvianin työmoraali ei ole mikään kaikkein suurin ja ori onkin mestari luistamaan työnteosta, jos sille vain antaa siihen mahdollisuuden. Niinpä Balduvianin kanssa saakin olla tarkkana, että ori todella kulkee rehellisesti peräänannossa ja taipuu kunnolla, eikä vain tee jotain sinnepäin. Tämän orin selässä ei saa hetkeksikään nukahtaa tai vain istua kyydissä, sillä jos joku ei muistuta oria ottamaan aina seuraavaa ja seuraavaa askelta, hyytyy ori nopeasti täysin. Suurikokoinen Balduvian tuntuu helposti hitaalta ja tahmealta ja ratsastajan onkin hyväksyttävä, että orin kanssa tahti on hyvin verkkainen. Kun kuitenkin osaa vetää oikeista naruista, saa Balduvianinkin näyttämään aivan kelvolta kouluratsulta.

Kilpailuissa Balduvianin rauhallisuus on vain eduksi. Ori ei juurikaan välitä kilpailupaikan jännityksestä ja hulinasta, vaan suhtautuu rennosti mitä ikinä eteen tuleekaan. Toisaalta edes radalla ei voi odottaa, että ori saisi kilpailufiiliksestä jostain pientä piristysboostia, vaan jokainen askel on muistettava ratsastaa hyvin ja huolellisesti, muuten meno saattaa levitä täysin käsiin. Balduvian on kuitenkin tasaisen varma suorittaja ja kun kerran oppii ratsastamaan oria oikein, toimii se yleensä joka kerta samalla tavalla. Näin Balduvianin kanssakin on mahdollista päästä huippusuorituksiin.

© Otterley

Suku

i. Suprant Ballou
-
ii. FR's Sam Mac Taylor GN iii. Wiesentaus Running Prince xx
iie. FJG Sundae Morning
ie. Ventosa Woods iei. Mordred PB
iee. Sateen San Vida
e. Bruyère HRW
-
ei. Outlaw AT eii. WF Orion
eie. Impera's Walking In The Air
YLA3
ee. Breanna v. Rouce eei. Brokster
eee. Holden v. Rouce

Isälinja: Suprant Ballou - FR's Sam Mac Taylor GN - Wiesentaus Running Prince xx - Peppers Hot xx
Emälinja: Bruyère HRW - Breanna v. Rouce - Holden v. Rouce - Midamiamba

Jälkeläiset

♡ 01.08.2015 trak-t.Rosenhof Carolin (e.Changeling Wide)

Kilpailutulokset

Balduvian kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet orin VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 00.00.0000, kirjoittanut omistaja

Tekstiä

4.9.2015 Kouluvalmennus, kirjoittanut Otterley

Balduvian Wide ei varsinaisesti vaikuttanut miltään liitokaviolta, kun seurasin kuinka Kati lämmitteli oria omaan tahtiinsa kevyessä ravissa. Ori lompsi menemään varsin raskaan näköisesti juuri vaivautumatta nostelemaan jalkojaan ja mietinkin hiljaa mielessäni, oliko tällä hevosella tosiaan rahkeita Grand Prix –tasolle asti. ”Yritä saada siihen vähän energiaa!”, huusin Katille, joka sai tehdä jo alkuverryttelyissä täyden työn Balduvianin kanssa. Tänään tarkoituksemme oli yrittää keksiä keino, millä Balduvianin saisi energisemmäksi ja aktiivisemmaksi mahdollisimman nopeasti eli kuinka oria kannattaisi verrytellä kilpailuissa. Kilpailukausi kun oli nimittäin pian starttaamassa. Päätin aloittaa nopeista siirtymisisistä ja käskinkin Katia ratsastamaan käynti-laukka-käynti siirtymisiä aina kymmenen askeleen välein. Tämä harjoitus yleensä sai hevoset kuumumaan, mutta samalla myös herkemmiksi avuille. Alku Balduvianin kanssa näytti kuitenkin melko raskaalta, mutta kun Kati sinnikkäästi jatkoi siirtymisten tekemisiä, alkoi ori pikkuhiljaa reagoida nopeammin ja samalla huomasin, kuinka se kokosi itseään aina vain paremmin. Kun Balduvian oli alkanut liikkumaan paremmin, pyysin Katia tekemään pohkeenväistöä aina keskihalkaisijalta takaisin uralle ja sen jälkeen jatkamaan jälleen siirtymisiä kunnes oli taas aika kääntyä keskihalkaisijalle. Näin Balduvian alkoi pikkuhiljaa taipua rehellisemmin, mutta samalla se kuitenkin pysyi siirtymisten ansiosta aktiivisena. Kun Balduvian alkoi näyttää siltä, että sen kanssa voisi alkaa kunnolla töihin, oli aikaa vierähtänyt jo melkein tunti. Pyysin Katia ratsastamaan pari laukanvaihtosarjaa ja lopuksi piruetit molempiin suuntiin, jotta hän pääsisi tunnustelemaan, kuinka Balduvian nyt toimi. Ori näytti, ja kuulemma myös tuntui hyvältä, joten tähän oli hyvä lopettaa. Tänään ainakin opimme sen, että Balduvianin kanssa saa kilpailuissa varata kunnolla aikaa hyvän alkuverryttelyn tekemiseen.

18.8.2015 Kouluvalmennus, kirjoittanut Otterley

Tänään olikin kilpailukauden ensimmäiset kilpailut ja olin lupautunut tulemaan katsomoon seuraamaan, kuinka Katin ja Balduvian Widen kauden ensimmäinen startti sujui. Saavuin paikalle, kun Grand Prix luokka oli juuri alkamassa ja nopeasti lähtölistaa vilkaistessani huomasin, että Kati ja Balduvian oli lähtövuorossa kolmantena. Niinpä suoritusta ei joutunut odottamaan kovin kauaa. Kun Kati ja Balduvian saapuivat kentälle valmistautumaan, pieni jännitys alkoi kipristellä vatsanpohjaani. Kaivoin muistiinpanovälineeni esiin ja valmistauduin kirjaamaan ylös suorituksen hyviä ja huonoja puolia. Suoritus alkoi erittäin lupaavasti napakalla alkutervehdyksellä. Kati oli selvästi saanut verryteltyä Balduvianin hyvin, sillä ori liikkui aktiivisesti eteenpäin ja oli hyvin avuilla. Raviohjelma sujui hyvin, mutta ensimmäisessä siirtymisessä passageen ratsukon energisyydessä tapahtui selkeä notkahdus ja varsinkin piaffe jäi hyvin vaatimattomaksi ja hieman tahmeaksi. Ratsukko jatkoi vaisua menoa aina laukanvaihtoihin asti, joissa Balduvian näytti saavan uutta energiaa ja laukkaohjelma sujuikin huomattavasti tarmokkaammin. Uusi notkahdus tapahtui jälleen passagen ja piaffen aikana. Niissä Kati selvästi keskittyi enemmän kokoamiseen ja eikä ratsastanut Balduviania samalla eteen. Niinpä suoritus hyytyi hyytymistään ja päättyi hieman epätarkkaan pysähdykseen ennen lopputervehdystä. Ensimmäisen startin perusteella parannettavaa jäi siis vielä reippaasti ja seuraavassa valmennuksessa onkin syytä keskittyä työskentelyyn piaffessa ja passagessa. Kun menin suorituksen jälkeen kertomaan havaintojani Katille, oli hän samaa mieltä siitä, mikä suorituksessa oli ollut pielessä. Tästä ei kuitenkaan ole suunta kuin ylöspäin.

13.8.2015 Kouluvalmennus, kirjoittanut Otterley

Kauden ensimmäisen kilpailustartin jälkeen olimme huomanneet, että valmennuksissa olisi syytä pureutua erityisesti passagen ja piaffen ratsastamiseen Balduvian Widen kanssa. Niinpä tänään valmennuksen sävelet olivat selvät. Kati oli aloittanut Balduvianin verryttelyn tuttuun tapaan itsenäisesti jo hyvissä ajoin, joten saapuessani paikalle, ratsukko oli jo valmis aloittamaan työskentelyn. Heti alusta asti oli positiivista huomata, että Kati sai Balduvian selvästi paremmin tuntumalle ja kuulolle ja ori näyttikin paljon aktiivisemmalta kuin aikaisemmilla kerroilla, kun olin ratsukon kotioloissa nähnyt. Päätimme aloittaa suoraan passagen ja piaffen ratsastamisen siten kuin se radalla tulee. Eli aluksi lisätystä ravista siirtyminen passageen, sitten 12-15 askelta piaffea, jonka jälkeen passage-piaffe-passage siirtymiset ja lopuksi vielä passagea. Radallaa Balduvian oli hyytynyt tässä kohdassa selvästi, joten halusin selvittää, mikä oli mennyt pieleen. Heti ensimmäisellä kerralla huomasin, että Kati otti hyvin vahvan pidätteen lisätystä ravista passageen siirryttäessä ja halusi näin varmistella sitä, että ori varmasti kokoaisi itsensä kunnolla. Näin ison ja jähmeän hevosen kanssa kuitenkin samalla myös kaikki energia liikkeestä katosi ja niinpä pyysinkin Katia aloittamaan alusta mutta keskittymään kokoamiseen enemmän istunnan ja pienien puolipidätteiden kanssa ja pyrkien säilyttämään orin liike-energia kokoamisesta huolimatta. Saimme tehdä melkoisen monta toistoa, kunnes Kati vihdoin pääsi jyvälle siitä, miten varsinkin passageen siirtyminen Balduvianin kanssa toimii. Kun tämä alkoi sujua, ei loputkaan siirtymiset tuottanut enää ongelmia. Sinänsä Balduvian onkin varsin yksinkertainen hevonen, että kun sen kanssa kerran oivaltaa, miten jotain tehdään, voi luottaa että sama keino tepsii oikeastaan aina. Niinpä olinkin varsin tyytyväinen, kun valmennuksen lopuksi tuntui siltä, että ongelmaan oli löydetty ratkaisu.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © BK-Horses
VRL | Keskusta
Tacin virtuaaliblogi
Valenwoodin blogi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi