Forgotten Faces VAL

VH15-031-0239
suomalainen puoliverinen, ori
s.11.1.2015 10v

162cm, ruunikonkimo
estepainote, VaB/160cm

kasvattanut Valiant Warmbloods
omistaa VRL-12909


ERJ-I palkittu 31.12.2020
8 + 40 + 25 + 20 + 15 = 108

Historia

Eskon emä oli yksi hevoslegenda täällä päin. Tai ainakin tallilaiset kaikki varmasti muistavat sen, niin kuin kaikki lähimpien kisaratojenkin kautta tutuksi tulleet ihmiset. Dora oli sitä jotain, ihan mahdoton teini, mutta lopulta siitä sai vielä ihan kivan kisakaverin kun asetti tarpeeksi rajoja ja rakkautta. Orivalinta Doralle olisi pitänyt tehdä ehkä harkitummin. Olin sokaistunut komean Frosten Aprilin tittelirivistä, mutta se luonne... niin, se olisi ollut Doran orivalinnan kohdalla ykkösprioriteetti. No, sitten syntyi Esko, maailman suloisin pikkuvarsa, mutta ihan mahdottoman energinen ja ilkeä. Tällä minun kimolla orilla tuntuu jääneen se emänsä teinivaihe päälle loppuiäksi. Kyllä se ihan käsiteltävissä toki on, mutta on monia hetkiä jolloin mietin miksi en aikanaan myynyt Eskoa. Eikun ainiin, eihän se mennyt kaupaksi kun oli niin hapannaama...

Luonne

Esko on se kaveri, joka käy kaikkien hermoille. Pahansisuinen ja mahdottoman energinen, erittäin upea estehevonen siis jos sen energian saa suunnattua oikeisiin kohteisiin. Hoidettaessa Esko ei ole mistään helpoimmasta päästä. Se on erittäin testaileva, ja varmasti ilkeilee niin paljon kuin hoitaja vain sallii. Orissa on selvästi yhden ihmisen hevosen vikaa, ja osaakin jopa seistä paikallaan kun sen suosikkihenkilö eli minä on karsinassa vierailemassa. Muutama muukin tallilainen on vähän kuin Eskon mieleen, mutta orin ailahteluista ei oikein tiedä tykkääkö se tästä tai tuosta, kun sen käytös on monesti melko ristiriitaista. Esko kuulostaakin lähinnä diivamaiselta tammalta, onneksi hormoonien suhteen ori ei ole mistään pahimmasta päästä, ja osaa esimerkiksi talutustilanteissa ohittaa tammat nätisti ilman että sekoaa päästään.

Ratsuna Esko on sellainen, että ihan vellihousuisinta ihmistä en sinne selkään laittaisi. Kuten hoidettaessakin, myös penkin alla Esko kyllä testaa ihmistä niin paljon kuin pystyy, ja yrittää ryöstää tämän tästä. Orin temppuvalikoimaan ei kuitenkaan kuulu pukittelut taikka muut ratsastajan tiputtamiseen suunnatut jutut, se vaan tahtoisi kiihdytellä sen minkä ehtii. Pahimmassa tapauksessa ratsastaja roikkuukin selässä hädissään orin nelistäessä tukka hulmuten ympäri kenttää. Tuo pahin on onneksi käynyt vain pari kertaa orin ollessa nuori, ja oikeilla otteilla kimo pysyy kyllä tätä nykyä hyvin käsissä.

Mikään helppo ratsastettava Esko ei tosiaan ole, ja vaatii ratsastajaltaan kokoaikaista keskittymistä, jotta siitä saa esille sen parhaimman mahdollisimman suorituksen. Esko on ratsastettaessa vieläkin vahvemmin yhden ihmisen hevonen, ehkä me sitten orin kanssa jollain tavalla ymmärretään toisiamme paremmin kuin muut. Minun alla Esko onkin mitä mukavin ratsu, kunhan sille asettaa tarpeeksi rajoja olematta kuitenkaan liian tiukkapipoinen. Esko antaa muidenkin nousta selkään, mutta luultavasti kukaan ei ole vain kehdannut työskennellä orin kanssa tarpeeksi kauan löytääkseen tämän kanssa sen yhteisen sävelen.

Oikein ratsastettuna Esko onkin ihan mukava kaveri, se hyppää mielellään ja sillä on kaunis ja puhdas askellus. Ori ei stressaa mistään, eikä siihen tartu ratsastajankaan jännitys. Kun Esko pääsee kunnolla työskentelemään, se vaikuttaa jopa ihan iloiselta ainaisen hapannaamaisuutensa sijaan. Orille pitää vain antaa sopivasti haastetta, jotta sen saa pysymään kiinnostuneena suoritettavista tehtävistä.

© Roshoeve

Suku

i. Ch Frosten April
KTK-III, YLA2, ERJ-I
ii. Golden Figaro
evm
iii. Fictior
iie. Golden Starship
ie. Dark Glother
evm
iei. April
iee. Diminar
e. Lips of Deceit
ERJ-II
ei. Venomous Bite
evm
eii. Vial of Venom
eie. Bittersweet Scar
ee. Lips of Verity
evm
eei. Verified
eee. Lipstick Jungle

Isälinja: Frosten April
Emälinja: Lips of Deceit

Jälkeläiset

♡ 12.05.2015 fwb-o.Valiant Expel Daedra (e.Valiant Soultrap)
♡ 00.00.0000 o/t.Varsa (e.Nimi)

Näyttelytulokset

05.12.2020 Mandelbacke, irtoSert (Päätuomari: Terhi VRL-01403)

Kilpailutulokset

Esko kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet orin VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

Vakivalmentaja Roosa Hiekkamäki on omistajan alter ego.

2.12.2020 -

Esko oli ollut eilen ja toissapäivänä valmentautumassa, joten tänään oli tarkoitus jäähdytellä hieman ennen kuin ori saisi viettää vapaapäivän. Ratsastin aamupäivästä kentällä, ja Esko näytti olevan täynnä energiaa. Teimme muutamia helpohkoja koulukuvioita, ja ori tuntui vaativan jotain mielekkäämpää. Kokeilinkin sen kanssa muutamia väistöjä, sulkuja ja taivutuksia, ja kimo hörisi mielissään kun sai tehdä jotain mikä siltä tuntui päässeen jo unohtumaan ja tuntui nyt kuin uuden opettelulta. Jos tuolla mokomalla olisi pää kestänyt kokonaisvaltaiseen sileällä työskentelyyn esteiden sijaan, olisi siitä varmasti tullut ihan miellyttävä kouluratsu ainakin helpompiin luokkiin. Tämän päivän työskentely ei sinällään ollut mikään rankka, ja sainkin kerrankin nauttia istuessani tuon kimon höyryjunan selässä, vilkuillen tämän tästä meitä ympäröiviä lumisia maisemia.

Työskentelimme noin tunnin verran, jonka jälkeen teimme vielä pitkän loppuverryttelyn ravaillen ympäri kenttää ja tehden helppoja kuvioita. Esko tuntui olevan tänään ihmeen rauhallinen normaaliin verrattuna, ja tuntuikin että tämä ratsastuskerta oli ollut jollain tapaa ainutlaatuinen. Menimme vielä lopuksi maastoon kävelemään kaikessa rauhassa. Kiersimme Valeninmetsän ympäri menevää pururataa pitkin, ja vein sitten orin talliin jossa otin siltä varusteet pois. Sen jälkeen loimitin tämän ja vein tarhailemaan. Kummastelin hieman, kun Esko jopa hörisi iloisesti naapuritarhan Papulle. Mikähän lie tähän kimoon herraan tänään mennyt kun oli niin mielin kielin niin minulle kuin muillekin hevosille?

Estevalmennus, valmentaja Roosa Hiekkamäki

Tainalla ja Eskolla oli tänään edessä sellainen melko tavallinen valmentautuminen orin omalla tasolla. Ratsukolla tuntui olevan alusta asti kaikki asiat kunnossa tämän päiväistä harjoitusta ajatellen, ja itsenäisen alkuverryttelyn tehtyään he pääsivätkin harjoittamaan vielä pieniä hienosäätöä vaativia asioita, joita heidän tyylissään huomasin. Esko oli ihan mahdottoman energinen tapaus, mutta Taina istui selässä tyynen viileästi vaikka ori meinasikin varsinkin valmennuksen alkupuolella kuumua vähän väliä. Ryöstöyrityksiä tuli tämän tästä, ja Taina vain istui selässä pidätellen kimoa rauhallisesti mutta jämäkästi. Ratsukon yhteistyö näyttikin sujuvalta, ja Esko totteli ratsastajaansa erinomaisesti vaikka olikin tänään varsin testailevalla tuulella.

Valmennuksen aiheena oli melko tavanomaisen radan suorittaminen, ja alkuhuuman jälkeen Esko tuntui rauhoittuvan. Taina osasi hienosti ohjata orin energisyyden työntekoon, ja kimo loikki innolla kunkin esteen yli. Vauhtia ratsukolta ei puuttunut, ja ainoa ongelma heillä näyttikin olevan se, että Esko olisi voinut löysätä vieläkin enemmän. Ori oli kyllä käsiteltävissä, mutta vaati ihan turhan paljon ratsastajalta toimiakseen kunnolla. Kisaradoilla pitäisi pysyä kasassa vähemmällä alkutyöskentelyllä, sillä kisapaikalla ei vaan yksinkertaisesti olisi aikaa verrytellä orin kanssa yhtä perinpohjaisesti. En löytänyt ratsukon työskentelystä sen suurempia virheitä, mutta vuosien mittainen yhteistyö vaikuttikin tähän kovasti: Taina näytti tuntevan orin täydellisesti, eikä ollut moksiskaan vaikka tämä välillä temppusikin ja olisi halunnut mennä oman päänsä mukaan.

Rata sujui ratsukolta upeasti, eikä minulla ollut kauheammin moitittavaa heidän työskentelystään. Ainoastaan Eskon energisyys oli jotain, mihin Tainan pitäisi vielä paremmin puuttua ihan arkisissakin asioissa, jotta ori sitten pysyisi nahoissaan myös kilpailutilanteessa. Eskon hyppytyyli oli ilmava, ja orin askel oli miellyttävän sulavaa. Kunhan saataisiin tuo höyrypää pitämään hermonsa vähän paremmin, en näkisi mitään estettä ratsukon menestykselle heidän tavoittelemissaan luokissa.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © BK-Horses
VRL | Keskusta
Tacin virtuaaliblogi
Valenwoodin blogi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi