Stargazer

VH20-019-0060
★ tennesseenwalker, tamma
★ s.18.3.2019 8v 18.3.2021

★ 151cm, rautiaankimo (ee/aa/Gg)
★ askellajipainote, erikois

★ kasvattanut EVM
★ omistaa VRL-12909

Suku

i. Nimi
evm
ii. Nimi iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Nimi iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Nimi
evm
ei. Nimi eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Nimi eei. tuntematon
eee. tuntematon

Isälinja: evm
Emälinja: evm

Jälkeläiset

twh-o. Hazard's Gold Rush s.07.03.2021 i.Toxic Waste
twh-o. Hazard's Cold War s.06.06.2021 i.Bad Company

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet porrastetuissa
Tapahtui odottamaton virhe!

Päiväkirja

02/2021

Venus teki tänään melkoisen tempun, ja saa nähdä kuinka tamman jalostussuunnitelmien sitten käy. Tammalla oli kiima, ja ajankohta oli mitä sopivin. Orivalintakin oli tehty etukäteen. Nimenomaan kaikki oli valmisteltu tasantarkkaan, eikä minkään pitänyt mennä pieleen. Mutta kun astutuksen hetki tuli, ei ensikertalaistamma sitten oikein nauttinutkaan meidän parhaimman oriherran huomiosta, ja selkään hypättyään meidän Waffle-parka sai sellaisen tärskyn vasempaan takaseen, että hetken jo talliväen kanssa paniikissa mietittiin, että tuleeko tuosta enää ehyttä hevosta. Waffle piti kamalaa meteliä, eikä meinannut pysyä pystyssä. Venus ei ollut kovinkaan viehättynyt orista, ja heilutteli tälle takapäätään, odottaen että pääsisi uudemman kerran potkaisemaan. Otin tamman talutukseen niin nopeasti kuin kykenin, ja Amber otti Wafflen kiinni. Orin iho ei ollut mennyt rikki, mutta se ei päässyt kävelemään. Isku oli siis ollut paha. Eläinlääkärin saapumista odotellessa tarkistin Venuksen läpikotaisin: tamma ei onneksi ollut satuttanut itseään. Wafflen kohdalla tilanne näytti kuitenkin pahalta. Sekä tunnepuolella että taloudellisesti olisi suoranainen shokki, jos orin jalka jäisi toimintakyvyttömäksi. Meidän paras ori, nuoren tamman moukaroimana. Miten asioiden pitikään mennä näin pahasti pieleen?

Eläinlääkäri tarkisti Wafflen jalan huolestunut ilme naamallaan. Tuomio oli kuitenkin positiivinen, lihaksissa näkyi pahaakin vauriota, mutta luut ja jänteet olivat ehyen oloisia. Kunhan turvotus laskisi, niin kaiken pitäisi olla hyvin. Eläinlääkäri kuitenkin suositti, että ainakaan luomuna orin ei kannattaisi enää astua, jos nyt edes pukin päälle tulisi jatkossa pääsemään. Toista samanlaista tärskyä ei ikääntynyt ori ainakaan kestäisi, ja oikeastaan vain aika näyttäisi tulisiko tuosta enää toimivaa hevosta. Ainakin kevyemmälle käytölle Waffle pääsisi. Lihasten piti nyt kuulema antaa levätä, ja oria pitäisi verrytellä kevyesti joka päivä. Jalkaa pitäisi jatkossa tarkkailla, ja ilmoittaa ainakin alkuun heti jos orin kunto menisi pahempaan suuntaan. Ensimmäinen toimenpide sekä hevosten että talliväen rauhoituttua oli suunnitella Venukselle keinosiemennyksen järjestäminen. Sekä Venus että Waffle tulisi jatkossa jatkamaan sukua ainoastaan tällä tavalla. En nimittäin varsinkaan Vanuksen kohdalla uskaltaisi riskeerata, että tämä tekisi saman tempun jollekin toiselle orille.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Simon Wackerle
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL | ARJ | ARJL | AV
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡