Hazard's Say So

VH15-019-0078
★ tennesseenwalker, ori
★ s.17.2.2015 8v 17.2.2017

★ 159cm, punarautias (ee/aa)
★ askellajipainote, erikois

★ kasvattanut Hazard
★ omistaa VRL-12909

Luonne

Prince on vähän lellitty ja hellitty tapaus. Ori syntyi kylmänä Helmikuun iltana heiveröisenä ja vaikeasti hengittäen. Varsaa piti hieroa pyyhkeen kanssa verenkierron edistämiseksi, kun emän omista yrityksistä huolimatta pikkuinen ei millään meinannut virota saatika päästä nousemaan jaloilleen. Ensiaskeleet olivat hankalat, mutta muutaman kaatumisen jälkeen pikkuvarsa pääsi hieman avustettuna viimein emänsä nisälle. Hankalasta alusta huolimatta Princeksi kotoisasti nimetty varsa kasvoi ja kehittyi muiden ikätovereidensa tavoin, mutta siitä huolimatta sitä tuli hieman pidettyä pumpulissa. Pikkuori tuntui meistä ihmisistä kuin hauraalta lasipatsaalta, vaikka se itse koki olevansa mitä parhaimmassa kunnossa, ja alkoikin lopulta hyväksikäyttämään tilannetta. Rakkautta Prince on aina saanut, mutta rajojen asettaminen oli alkuun kovin hankalaa. Ori on oikeastaan melkoinen draamakuningatar, ja käskyttäminen ottaakin kovasti sen luonnon päälle. Jos Princea ojentaa vähänkään, käyttäytyy tämä kuin olisi selkäänsä saanut. Orin kanssa enemmän tekemisissä olevat ihmiset tietävät tämän vain esittävän, mutta muutama kerta on kyllä saatu varsinkin kisapaikoilla ihmetteleviä katseita kun ori kiljuu ja loikkelehtii ihan kuin olisi pieksentä meneillään. He's faking it... olen monta kertaa huokaissut, kun joku huolestunut kanssaeläjä on tullut kyseenalaistamaan hevosenkäsittelytaitojani. Onneksi Prince osaa suurimman osan ajasta käyttäytyä kunnollisesti, jolloin sitä ei luonnollisesti tarvitse ojentaa, jolloin ei myöskään synny draamailukohtausta.

Prince on melko herkkä, ja ori tottelee parhaiten kevyitä ääniapuja. Hoidettaessa vatsan alle ei saa mennä, ja jalkoja saa nostaa vain ne ihmiset jotka ovat aiemmin tehneet tämän kivuttomasti. Toisaalta satulavyön kiristäminen ei haittaa oria, ja ulkoillessa saa rapa roiskua ja pitkä heinä kutittaa vatsanalusta ilman että Prince panee tätä pahakseen. Tiedä sitten onko tämä herkkyys vähän sellaista että kun ollaan totuttu hyvään ja täsmälliseen palveluun niin sitä vaaditaan vaikkei tarvetta olisikaan. Oikeissa käsissä Prince on melko helppo ja vaivaton hoidettava, tottunut ihminen kuitenkin tietää jo kaikki orin kommervenkit. Ratsuna herra on melko yksinkertainen, se kun nauttii työskentelystä täysin siemauksin. Prince on kuitenkin melko kovasuinen ja herkkäkylkinen, joten toimiakseen kunnolla se vaatii kokeneen ja juuri häneen tottuneen ratsastajan. Orilla on kauniit, luonnolliset ja ilmavat askellajit, joissa on miellyttävä istua. Princen parhaita puolia on sen hyvä keskittymiskyky, joka näkyy varsinkin ryhmätyöskentelyssä. Oria ei haittaa muut kentälläolijat vaikka ympärillä olisi minkälainen show. Kun tehdään töitä, niin silloin niihin panostetaan täysillä! Omista hieman ärsyttävistä pikkuvioistaan huolimatta Prince onkin mitä hienoin ja mukavin hevonen.

Suku

i. Senator
twh, 161cm, m
ii. Superman
evm
iii. Senche Tiger
iie. Super Duper
ie. Smell The Burning Ember
evm
iei. Burn It Down
iee. Riverdale's Ember
e. Parisian Spring
twh, 154cm, prt
ei. Roman Holiday
evm
eii. Romanov
eie. High Seas
ee. Love Letter
evm
eei. Barking Away The Mailman
eee. Love Me Like You Do

Isälinja: Senator
Emälinja: Parisian Spring

Jälkeläiset

twh-o. Hazard's So Solid s.27.10.2015 e.Hazard's Dame de Coeur
twh-t. Hazard's Autumn Shades s.01.08.2016 e.Hazard's Autumn Damask
twh-t. Hazard's Killer Romance s.16.12.2016 e.Romantic Revenge
twh-t. Hazard's Gold Jewel s.15.01.2017 e.Hazard's Goldfox
twh-t. Hazard's Hollyhock s.05.08.2021 e.Hazard's Lovestruck
twh-o. Hazard's Blueprint s.13.09.2021 e.Hazard's Bluebell

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet porrastetuissa
ARJ : Tasolla 9/8
kuuliaisuus ja luonne: 2333.4
askellajien näyttävyys: 2321.66
30.09.2017 ARJ-CUPJuoksukäynti Hazard 3/9
18.04.2017 ARJ Juoksukäynti Hazard 2/26
19.04.2017 ARJ Juoksukäynti Hazard 2/26
20.04.2017 ARJ Nelitahtikäynti Hazard 5/27
04.06.2018 ARJ Nelitahtikäynti Hazard 2/44
04.06.2018 ARJ Keinutuolilaukka Hazard 6/44
07.06.2018 ARJ Keinutuolilaukka Hazard 5/44
11.06.2018 ARJ Nelitahtikäynti Hazard 6/44
15.06.2018 ARJ Juoksukäynti Hazard 6/44
17.06.2018 ARJ Juoksukäynti Hazard 2/44

Päiväkirja

05/2020 Päiväkirjamerkintä

Millainen on tavanomainen päivä Princen kanssa? Se voisi alkaa esimerkiksi niin, että aamukaurojen ollessa kaksi minuuttia kolmetoista sekuntia myöhässä, alkaa aivan kamala rummutus kaviolla karsinanseinää vasten, ja jos Prince omistaisi rannekellon, naputtaisi herra sitä kaviollaan ja murahtelisi vihjailevaan sävyyn. Hänen armonsa on aivan kamalan nälkäinen, ja typerä palvelija vain kuhnailee jossain! Kun vatsa on sitten saatu täyteen ja pitäisi lähteä ulos tarhaan, niin tottakai päitset yritetään työntää päähän liian kovakouraisesti. Oria pitää siinä sitten rauhoitella ja silitellä hellästi otsasta, jotta saadaan ujutettua niskakappale hellästi korvien taakse. Ja taluttamaan lähtiessähän siitä riimunnarusta ei saa kiskoa, ettei pikkuprinssi vain missään nimessä hermostu rajusta käsittelystä...

Aamutarhailun, päiväruoan ynnä muun tavanomaisen jälkeen alkaa sitten ratsastamaan valmistautuminen. Vatsan alta saa harjata vain kaikkein pehmeimmällä harjalla, ja jalkoja ei saisi mielellään koskea jos nyt ei ole aivan pakko. Siitäkin pitää hieman neuvotella herran kanssa, ihan vain ettei tämä vahingossa huitaise kaviolla otsaan kun säpsähtää hoitajan ronskeja otteita. Varusteet menevät päälle yllättävän vaivattomasti, ja ulos taluttaessa Prince vain makustelee kuolaimia laiskasti valittamatta yhtään mistään. Selkäännoustessa orilla olisi jo kova kiire joka ilmansuuntaan, mutta jos nyt tämän kerran odotetaan että tuo selässä istuva kuhnailija olisi valmis... Sitten kun lähdetään liikkeelle, on alla aivan eri hevonen kuin aamulla. Prince ei välitä juuri mistään ärsykkeistä, se vain haluaa nauttia työskentelystä.

Maastossa oria ei haittaa risut eivätkä heinät jotka saattavat välillä räpsiä kylkiä tai vatsanalusta, eikä ratsastaja voi olla liian kovakourainen muuta kuin pohjeapujen kanssa, ja niidenkin suhteen Prince osaa olla varsin anteeksiantavainen. Kaikin puolin ratsastus sujuu hyvin, vaikka ei oltaisikaan suorittamassa mitään varsinaista hikitreeniä. Karsinaan palatessa tämä Mister Nice Guy kuitenkin muistuttaa taas omasta herkkyydestään ja vaatii kaikin puolin täydellistä ja hellää käsittelyä. Tässä vaiheessa uusikin hoitaja tietää orin olevan ainoastaan vaativa, eikä niinkään herkkä kuin tämä itse antaa ymmärtää. Mutta mukavan ratsastuskokemuksen päätteeksihän tuota ihan mielellään vähän passaa vaikka vähemmälläkin pärjäisi.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Simon Wackerle
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL
ARJ | ARJL | AV
ARJ Blogi
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡