Hazard's Duo Chocolate

VH15-019-0081
★ tennesseenwalker, ori
★ s.12.5.2015 8v 12.5.2017

★ 159cm, gold champagne (ee/aa/nCh)
★ askellajipainote, erikois

★ kasvattanut Hazard
★ omistaa VRL-12909


Latte on mitä hienoin herrasmies koko olemukseltaan. Ori ei ole millään lailla liian energinen, eikä toisaalta mikään narussa vedettävä vätyskään. Komea samppanjanhohtoinen oriherra hurmaakin charmikkuudellaan kaikki uudet tuttavuudet. Hoidettaessa Latte seisoo kiltisti paikallaan, välillä ori on vähän turhan utelias kun hoitajan taskut on päästävä tutkimaan makupalojen toivossa. Latte antaa kuitenkin niin harjata kuin varustaakin ilman että pitää alkaa turhan päiten pullikoimaan.

Satulan alla ori toimii kuin ajatus. Se on erittäin herkkä, pääosin hyvällä tavalla mutta ei ole kauhean anteeksiantavainen liian kovia apuja käyttävälle ratsastajalle. Latten kanssa onkin oltava helläkätinen, jolloin ori tottelee esimerkillisesti ratsastajam antamia apuja ja esittää erikoisaskellajinsa elegantisti. Latte ei jännitä juuri minkäänlaisia tilanteita, ja onkin todella mukava kisakaveri. Toisia oreja saatetaan välillä kyräillä, mutta Latten keskittyminen on kyllä helppo ohjata vaadittuun tehtävään muiden hevosten perään intoilun sijaan.

Suku

i. Cadbury Dream Bars
twh, 162cm, gcha
ii. Barnips
evm
iii. Black Jack
iie. Galaxy Minstrel
ie. Cadbury Fudge
evm
iei. Vimto Scoox
iee. Caramel Cups
e. Bristow's Vanilla Fudge
twh, 154cm, vkk
ei. Thunderball
evm
eii. Termite
eie. Golden Days
ee. Bristow's Vanilla Velvet
evm
eei. Ima Vanilla Lover
eee. Velvet Wonder

Isälinja: Cadbury Dream Bars
Emälinja: Bristow's Vanilla Fudge

Jälkeläiset

twh-o. Hazard's Drumstick Bars s.01.01.2016 e.Hazard's Lovestruck
twh-t. Hazard's Berry Blitz s.16.01.2017 e.Hazard's Bluebell
twh-t. Hazard's Aurora Peak s.20.07.2017 e.Hazard's Arctic Outback
twh-o. Hazard's Rock It s.22.04.2021 e.Hazard's Rock The Casaba

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet porrastetuissa
ARJ : Tasolla 9/8
kuuliaisuus ja luonne: 2330.63
askellajien näyttävyys: 2274.84

Päiväkirja

03/2016 - päiväkirjamerkintä

Elämä Latten kanssa on ollut viime aikoina melko leppoisaa. Ori on starttaillut muutamissa askellajikilpailuissa menestyksettä, tämä menköön kuitenkin jännityksen piikkiin. Niin ori kuin minä itsekin ollaan oltu vähän liian herkkiä stressaamaan kilpailutilanteissa, ja muutaman kerran syy pohjalle sijoittumiseen on ollut kokonaan minussa. Latte on käyttäytynyt kisamatkoilla esimerkillisen hyvin, mutta muut hevoset tuntuvat kiinnostavan sitä niin paljon että orin keskittyminen on välillä lähtenyt harhailemaan kesken kilpailutilanteen. Tätä ollaankin työstetty pikkuhiljaa kotipihassa niin, että minä treenaan Lattea kentällä ja tytöt yrittävät järjestää mahdollisimman paljon hälinää ympäristössä. Pikkuhiljaa Lattekin on alkanut keskittymään paremmin itse työskentelyyn kaiken muun sijaan, mutta nähtäväksi jää miten käy sitten seuraavan kerran kun ollaan kisapaikalla.

Jos sitten kertoisin vielä ihan oikeasti positiivisia uutisia Latten elosta. Orista tuli ensimmäistä kertaa isä tammikuussa. Love oli ollut kiimassa, ja oikeastaan Latte tuntui sillä hetkellä suvullisesti ja noin muutenkin parhaalta orivalinnalta. Love oli vasta nelivuotias, mutta koska tamman kanssa ei toistaiseksi ollut minkäänlaisia kisasuunnitelmia, ei varsottamiselle ollut mitään käytännön esteitä. Tuloksena olikin kaunis, samppanjanmusta orivarsa, jossa oli huomattavasti samaa näköä kuin Lattessa vaippaikäisenä. Näillä näkymin varsa tulee jäämään kotiin kasvamaan, toivottavasti sen kanssa työskentely tulee olemaan helpompaa kuin mitä Latten kanssa on ollut. Senkin vain aika näyttää, olen kyllä varsan tulevaisuuden suhteen erittäin toiveikkaana. Samalla pidän sormia ristissä että Latte osoittautuisi aikanaan hyväksi periyttäjäksi. Onhan orilla paljon annettavaa vaikka luonne ei aina ole sitä mitä täydelliseltä hevoselta odottaisin.

11/2015 - päiväkirjamerkintä

Latten kanssa ollaan nyt viime viikkojen aikana edistytty huomattavasti ratsukoulutuksessa. Ori osaa jo suhtautua tarpeeksi vakavasti kentällä työskentelyyn, ja useimmiten se jo tottelee apuja jo ensimmäisellä yrittämällä. Herkkähipiäinenhän tuo vieläkin on, ja tulee luultavasti olemaan aina sellainen. Latten oma asenne on kuitenkin tätä nykyä varsin aurinkoinen, ja välillä ori tuntuu jopa nauttivan kun oppii jotain uutta. Ori on tuntunut tykkäävän eniten maastossa ratsastuksesta, silloin kun se saa käyskennellä eteenpäin omaan tahtiinsa, kaula pitkällä ja nautiskellen luonnon tuoksuista. Latte on vähän sellainen säyseä kukkaispoika, joka ei aina tajua miksi sen pitää tehdä sitä tai tätä. Ori on omassa elementissään juurikin luonnon helmassa, kun taas tallipihan tylsällä kentällä askellajien trimmaaminen on niin vaivalloista ja tylsää.

Ratsukoulutus on kuitenkin sujunut mainiosti, kunhan Lattelle on antanut tarpeeksi omaa tilaa ratkoa itsekin erilaisia tilnteita. Toisia oreja Latte tuntuu kyttäävän jos ollaan kentällä yhtäaikaa muiden ratsukoiden kanssa. Ori on kuitenkin koko ajan kykeneväisempi keskittymään ratsastajan ohjeisiin, ja uskoisin että pikkuhiljaa tästäkin nuorukaisesta kehkeytyy mukava kisakaveri. Pitää vain antaa Lattelle vielä reilusti aikaa aikuistua, että ori pääsee näyttämään todellisen, piilevän potentiaalinsa.

08/2015 - päiväkirjamerkintä

Latte on osoittautunut varsin hankalaksi koulutettavaksi. Yleensä niin kiltti ja helppo ori on yhtäkkiä satulan alla ihan kamala riiviö. Eilen nousin orin selkään tavoitteena löytää nuorukaiselle lisää tasapainoa laukkatyöskentelyssä, mutta tämä tuntui pistävän kaiken joko leikiksi tai sitten otti nokkiinsa jos avut olivat liian jämerät. Näinä muutamana kertana mitä Latten selässä ollaan oltu, on ori osoittautunut todella herkkähipiäiseksi, mikä on hankala yhtälö sen kanssa että tämä tahtoisi mieluummin pelleillä kuin oikeasti työskennellä annetun aiheen parissa. Käytännössä tämä näkyy niin, että ori ei tottele annettuja apuja, mutta jos sitä pyytää uudestaan tekemään jotain, ottaa tämä nokkiinsa. Ehkä Latten pitää antaa vain kasvaa vähän vielä henkisesti, jotta tämä osaisi ottaa ratsukoulutuksensa vakavasti. Kyllä minä kuitenkin tykkään tuosta "mamman pikku riiviöstä", vaikka viime viikot ovatkin olleet kaikin puolin varsin turhauttavia.

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Simon Wackerle
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL
ARJ | ARJL | AV
ARJ Blogi
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡