Amazon Lily

VH15-019-0074
★ tennesseenwalker, tamma
★ s.14.1.2014 8v 14.1.2016

★ 156cm, ruunikonkimo (Ee/Aa/Gg)
★ askellajipainote, erikois

★ kasvattanut Texas Rose Riding Center EVM
★ omistaa VRL-12909

KTK-III palkittu 31.12.2021 | 15 + 17 + 16 + 16 = 64p.

Lily ostettiin aikanaan texasilaiselta ratsastuskoululta, jossa se oli syntynyt ja elänyt ensimmäiset vuotensa. Tamma tunnettiin silloin lempinimellä Lady (tallilla asuvan emän lempinimi oli Lily), mutta Hazardissa talliväen suuhun tuo nimi ei vaan tuntunut sopivan tämän tamman kohdalla. Lady olisi sellainen hieno primadonna, joka pelkää kuralätäköitä ja päästää karsinaansa vain valikoidut palvelijansa. Meidän Lily on kuitenkin sellainen Etelän pikkupossu ettei sitä voisi Ladyksi kutsua sitten millään ilveellä. Tamma kun suorastaan rakastaa mutaa, on käytökseltään kuin pellossa kasvanut eikä ikänään arastele niin mitään. Lilyn isä oli menestynyt aikanaan askellajiratsastuksessa upeasti, ja tammassa tuntui näkyvän sama potentiaali, jonka takia kasvattaja ajatteli sen sopivan paremmin kisakäyttöön kuin ratsastuskoulun opetushevoseksi joksi sitä oltiin alkujaan kaavailtu. Lilyn käytöksessä näkyykin mukavasti, että sitä on varsasta asti käsitelleet monenlaiset henkilöt, ja kaikki stereotyyppinen kisahevoselle ominainen niskojen nakkelu ja diivailu eivät todellakaan kuulu tamman käytöspalettiin.

Lily onkin tasan sitä mitä minä hevoselta vaadinkin: se on ihan äärettömän kiltti, muttei kuitenkaan mikään ujo vässykkä. Tamma ottaa asiat yleensä rennon rauhallisesti, ja kuuntelee ihmistä aivan kuin tietäisi mitä siltä aina vaaditaan. Ratsukoulutuksen Lily oli saanut jo entisessä kodissaan, joten pientä hiomista vaille oleva timantti pääsikin melko pian meille tulon jälkeen aloittamaan kisauransa. Pienen totuttelun jälkeen menestystä alkoi tulemaan mukavasti, ja Lily onkin yksi meidän oman aikansa parhaiten ansioituneista walkertammoistamme. Satulan Alla Lily on yleensä mukavan reipas ja kuuliainen, ja on kova oppimaan vaikkei aina ymmärtäisikään tarkalleen mitä ratsastaja nyt halusi tehtävän. Tamma ikään kuin yrittää aina parastaan, ja reagoi hyvin apuihin. Kyljistään se ei ole millään lailla herkkä, mutta suun seutu on välillä sellainen ettei ohjista kannata kauheammin vetää. Lily on kiltti, mutta silläkin on rajansa. Hermostuessaan tamma osaa esittää melkoisen pukkilaukkaesityksen, mutta rauhoittuu kyllä hetkessä ja pysähtyy, kääntää päänsä ratsastajan suuntaan ja ikään kuin pyytää anteeksi siitä kun meni vähän yli.

Itse en ole koskaan tippunut Lilyn selästä, ja talliväkikään ei muista kuin jotain yksittäisiä kertoja kun tamma on jonkun tipauttanut. Lily onkin mitä mukavin ja ihanin, nallekarhumainen "äitihahmo", ja olisi varmasti ollut mitä pidetyin ratsu kasvattajansa luona ratsastuskoululla. Sanottakoon vielä, että Lily on yksi niistä hevosista jotka toimivat parhaimmillaan ilman satulaa ratsastettaessa, ja aina vapaa-ajalla minä jätän mielellään satulan pois silloin kun ratsastan Lilylla. Tamma on kiva myös maasta käsiteltynä, ja hoitotoimenpiteiden suhteen ei tule oikeastaan edes mieleen mitään mainittavaa. Lily on niin kiltti, että sitä saa käsitellä kuka tahansa, eikä se pelkää kengitystä taikka eläinlääkärin suorittamia toimenpiteitä. Jalostuskäytössä Lily on ollut myös melko helppo. Se on aina tullut kerrasta kantavaksi, varsat ovat olleet terveitä ja tamma on hoivannut niitä huolella, olematta millään lailla aggressiivinen ihmisille taikka muille hevosille. Oman varsan puolia Lily pitää aina, mutta turhaan se ei äksyile yhtään kenellekään.

Suku

i. Amazon Adventurer
twh, 157cm, prn, evm
ii. Never Ending Adventure
twh, 156cm, m, evm
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Amazonia
twh, 158cm, tprn, evm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Valley Lily
twh, 155cm, rtkm, evm
ei. Valley of Death
twh, 156cm, trt, evm
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. White Lilies
twh, 149cm, mkm, evm
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Isälinja: evm
Emälinja: evm

i.Amazon Adventurer "Adder" on texasilaisen Class A Walkersin kasvatteja. Orin omistaa nykyisellään Houstonissa asuva John Averell, paikallinen vanhempi kuuluisuus askellajiratsastuspiireissä. Adder on kilpaillut tennesseenwalkereiden omissa erikoisaskellajiluokissa, joissa 143 startista voittanut 65 ja sijoittunut 23 kertaa. Jälkeläisiä orilla on 149kpl, periyttänyt näille reipasta, välillä turhankin menevää ja jopa tulistakin luonnetta. Adder on aina askeltanut puhtaasti ilman ylimääräisiä "apuvälineitä" jaloissa, ja tämä näkyy myös pitkälti sen jälkikasvunkin liikkeissä. Tällä hetkellä Adder on eläkkeellä niin kilpailu- kuin jalostuspuoleltakin.

ii.

ie.

e.Valley Lily on kimo tennesseenwalkertamma, jolla ei ole niinkään erikoisia saavutuksia. Lilylla on takanaan lyhytkestoinen kisaura erikoisaskellajiluokissa kehnommalla menestyksellä, 1 voitto ja 6 sijaa 48 startista. Tamma on toiminut suurimman osan elämästään asiakaskäytössä Texasilaisella ratsastuskoululla sekä vaellusratsuna. Luonteeltaan Lily on kiltti ja todella leppoisa, ja se on ollut jalostuskäytössä kahden varsan verran. Tamma ei ole periyttänyt juurikaan huomattavia piirteitä poislukien kaunista kimoa väriään, joka periytyi molemmille sen varsoista. Tällä hetkellä Lily on kevyemmällä käytöllä, mutta toimii vielä silloin tällöin aloittelijoiden ratsuna ratsastuskoululla.

ei.

ee.

Jälkeläiset

twh-o. Hazard's Imperial Whim s.10.02.2015 i.Imperial Majesty
twh-t. Hazard's Arctic Outback s.25.02.2016 i.Twilight Harbor
twh-t. Hazard's Arabian Kites s.16.11.2019 i.Toxic Waste

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet porrastetuissa
ARJ : Tasolla 9/8
kuuliaisuus ja luonne: 2346.12
askellajien näyttävyys: 2265.08
Näyttelytulokset
22.08.2021 Ponitila Adina irtoSERT, päätuomari: Jannica VRL-04799
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Simon Wackerle
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL
ARJ | ARJL | AV
ARJ Blogi
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡