All's Fairy in Wonderland

VH14-244-0005
★ georgian grande sdb 75%, tamma
★ s.5.1.2014 8v 5.1.2016

★ 160cm, maksanrautias (ee/Aa)
★ askellajipainote, english

★ kasvattanut Alleycat Gaited Horse Farm EVM
★ omistaa VRL-12909

Luonne

Wonderista paistaa selvästi läpi sen saddlebredperimä - tai niin ainakin meille on sanottu. Varsin siro ja näyttävä neitokainen on kuitenkin luonteeltaan huomattavasti tasaisempi kuin keskiverto saddlebred, ja toimiikin hyvin niin maasta kuin ratsailtakin. Wonder sopii kaikentasoisille hoitajille ja ratsastajille, vaikka toki vaatiikin paljon ratsastajaltaan jotta tammasta saa irti kaiken sen potentiaalin. Raudikolla on luonnostaan erittäin näyttävä, korkea askellus, ja sitä pitääkin muovata aina melkoisesti ennen kuin saadaan neiti kulkemaan kauniisti kaula kaarella, vähemmän mahtipontisin askelin. Jossain sieltä suvusta meinaa tulla tammallekin nuo askellajiratsastukseen enemmän kuuluvat liikehdinnät...

Hyvin verryteltynä Wonder menee kyllä niin kuin kunnollisen kouluratsun kuuluukin, eikä nostele päätään korkeuksiin ja tepsuttele eteenpäin kuin keijukainen. Lennokkuutta tamman liikkeistä siis löytyy, ja radalla siltä ei todellakaan tarvitse vaatia lisää vauhtia taikka pontevuutta. Ennemminkin tamman kauniisti kokoon saaminen saattaa olla ongelmana mikäli ei ole kokemusta tällaisista vähän turhan innokkaista ja vilkkaista tapauksista. Hyvä, perinpohjainen verryttely auttaa kyllä aina tähän asiaan. Mikäli Wonderilta ei vaadi huippusuoritusta kouluradalla, on se myös mukava ja varmajalkainen maastoratsu. Tamma nauttii luonnossa liikkumisesta, ja koulutreenien vastapainoksi sen suosikkipuuhaa onkin päästä pitkille metsälenkeille.

Hoitotoimenpiteiden suhteen Wonderin kanssa harvemmin tulee mitään ongelmia. Tamma katselee innokkaasti hoitajan tekemisiä, ja olisi niin mielellään työntämässä aina turpansa joka paikkaan. Kiireisenä hetkenä tamma saattaa olla vähän ärsyttävä hidastaessaan hoitotoimenpiteitä uteliaisuutensa takia, mutta niinä kiireettömämpinä, rentoina hetkinä Wonder on kyllä mitä rakastettavin kauraturpa, joka kerjää rapsutuksia loputtomiin.

Suku

i. All's Fair in L&W
gg 50%, 164cm, rn, evm
ii. Heinkell v.d. Trauer
fri, 165cm, m, evm
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Adina L&W
sdb, 162cm, trn, evm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Fairytales Are Real
sdb, 153cm, vrt, evm
ei. Rebel's Pride
sdb, 158cm, vprt, evm
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Fairy Queen
sdb, 154cm, mkm, evm
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Isälinja: evm
Emälinja: evm

i.All's Fair in L&W on 164cm korkea ruunikko georgian grande. "Allun" isä on friisiläinen ja emä saddlebred, ori peri emältään paljon ulkonäköä ja se olikin melko siro ja sporttinen. Allun kuvailtiin olevan "laadukas, modernia ratsutyyppiä edustava." Ori kilpaili kouluratsastuksessa vaikeita luokkia vaihtelevalla menestyksellä. Orilla oli jonkin verran mahan kanssa ongelmia, ja se stressasi pidemmistä kotimatkoista. Muutaman kauden jälkeen sen kanssa päätettiin kilpailla vain sopivan matkan päässä olevia kilpailuja. Ori astui kilpailukauden aikana aina muutaman tamman vuodessa, vanhoilla päivillään sillä olikin jo 23 eri ikäistä jälkeläistä.

e.Fairytales Are Real oli 153cm korkea vaaleanrautias saddlebred tamma. "Aava" oli melko pieni ratsu, mutta sydän oli puhdasta kultaa. Aava asui monella eri ihmisellä, omistajanaan aina juniori ikäinen kilparatsastaja. Tamma opetti monet lapset askellajiratsastuksen saloihin, ja toimikin usein demoratsuna erilaisissa tapahtumissa. Aavan liikkeet olivat keskinkertaiset, aina sen kanssa ei voittoa tullut, mutta se antoi silti ratsastajalle sellaisen fiiliksen, että taitamattomampikin osaisi ratsastaa tätä. Aava sai vain kaksi jälkeläistä, koska sitä käytettiin kilpailuissa ja valmennuksissa aivan loppuun asti. Tamma pysyi terveenä ja hyväkuntoisena aina viimeisiin päiviinsä asti.

ensimmäisen polven sukuselvitys © Kics

Jälkeläiset

gg-o. Remedy of Hazard s.17.11.2014 i.Romeo van Galant
gg-t. Fairydust HZ KRJ-I s.16.01.2015 i.Sir Luminous

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet porrastetuissa
ARJ : Tasolla 9/8
kuuliaisuus ja luonne: 2962.38
askellajien näyttävyys: 1660.83
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on vain mielikuvituksen tuotetta.
This is a SIM game stable/SIM game horse. Everything on this page is just imagination and has nothing to do with real life.
Kaikki materiaali © VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kansikuva © Simon Wackerle
Sivun kuvat © pidä hiirtä kuvan päällä.
Katso täältä tarkempaa tietoa copymerkinnöistämme.
VRL | ARJ | ARJL | AV
Tacin virtuaaliblogi
Tykkää meistä ♡