Joyance

Psycholunatic xx

Psycholunatic xx
VH16-006-0009
englannintäysiverinen, ori
s.14.11.2015 12v

167cm, tummanruunikko
estepainote, HeA/140cm

kasvattanut VRL-12909
omistaa VRL-12909

KTK-II
KTK-II palkittu 20.11.2016
18 + 18 + 17 + 18 = 71p.

Luonne

Psykon emä tuli minulle aikoinaan Ruotsista, jonne se oli päätynyt Englannista huonon laukkauran päätteeksi. Minulle tullessaan se oli jo täysin ratsukoulutettu, ja suoritti hyvin sekä esteillä että kentässä. Suku sillä oli mitä oli: ei kovinkaan kummoisia juoksijoita, itse kukin siirtynyt ennemmin tai myöhemmin ratsukäyttöön. Siitä syystä olinkin keskittynyt tuon Fariksi kotoisasti nimetyn tamman kanssa enemmänkin ratsupuoliverijalostukseen. Koska kyseessä oli kuitenkin täysiverinen, tahdoin siitä ainakin yhden omanrotuisensa varsan sukua jatkamaan. Niin päädyin jättämään Hötölään ilmoituksen, jossa etsin tammalleni sopivaa yhden yön seuralaista. Pian törmäsinkin mori-morin komeaan ratsutäykkärioriin Damn Insane, ja heti sen nähtyäni päätin että tuosta minun olisi saatava varsa. Komea kimo ulkokuori, ja suorastaan kultainen sydän olivat ne piirteet, mitä tuolta orilta tahdoin varsaan peiytyvän. Kuinkas sitten kävikään? Kahden erittäin selväpäisen ja hyväluontoisen hevosen varsasta tuli suorastaan raivopäinen mielipuoli, ja väriltäänkin se oli tummanruunikko (minä kun niin kovin olisin tahtonut kimon). Tuon jo varsana niin hurjan oloisen pirulaisen nimi pääsikin myötäilemään hieman isän nimeä, niin meillä sitten olikin pieni ja erittäin pippurinen varsa joka sai nimekseen Psycholunatic.

Psyko on luonteeltaan sellainen tapaus, että heikkoa hirvittää. Mielipuoleksi haukkuminen on orin kohdalla jo liioittelua, mutta kauhean vahvaluontoinen se kylläkin on. Orille pitää pistää luu kurkkuun alusta alkaen, ja periksi sille ei saa antaa niin minkään suhteen. Aloittelijalle ei Psykoa anneta missään nimessä käsiteltäväksi, ja varsinkin tarhastahakutilanteet saa hoitaa se kaikkein riskein tallilainen. Psyko on pohjimmiltaan sellinen vaativa energiapommi, jolle pitää olla jatkuvaan keksimässä virikkeitä ettei sitten joka tilanteessa olla räjähtämässä käsiin. Esimerkiksi rankan treenin päätteeksi ori saattaa olla jopa leppoisa, ja talutustilanteetkin sujuvat silloin erittäin nätisti. Yleiset hoitotoimenpiteet sujuvat Psykon kanssa yleensä helposti, kun vaan on heti komentamassa jos ori alkaa ämpyröimään. Kunhan orille vaan näyttää että kuka määrää, sujuu hoitotoimenpiteet yleensä ihan siivosti. Kova se on kuitenkin testaamaan ihmistä, ja se sama tahtojen taistelu toistuu joka aamu.

Suku

i. Damn Insane xx
-
ii. Damn Impressive xx
evm
iii. Damn Impossible xx
iie. Damn Adorable xx
ie. Damn Powerplayer xx
evm
iei. Pokerfaced Player xx
iee. Damn Jealous xx
e. Safari Sunset xx
-
ei. All Rock Hard xx
evm
eii. Philadelphia Rock xx
eie. Fairforest Vinegar xx
ee. Safari Cha Cha xx
evm
eei. Beau Chariot xx
eee. Saffron Crocus xx

Isälinja: Damn Insane xx
Emälinja: Safari Sunset xx

Jälkeläiset

29.12.2016 trak-t. Meerana Joy e.Menuette
18.06.2017 fwb-t. Juksulan Mexica e.Wasabi Ion
13.10.2017 fwb-o. Powerslave Joy e.Keylime N!
00.00.0000 rotu-skp. Nimi e.Nimi

Kilpailutulokset

Psyko kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet orin VRL-profiilista.

Näyttelytulokset

30.04.2016 Special Ring, irtoSert (Päätuomari: Kati)

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 00.00.0000, kirjoittanut omistaja

Tekstiä

Valmennus 00.00.0000, kirjoittanut valmentaja

Tekstiä

Tämä on virtuaalitalli | virtuaalihevonen. Sivuilla olevalla materiaalilla ei ole mitään tekemistä kuvissa esiintyvien eläinten kanssa.
Kaikki materiaali © Taciturn VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kkuvien copyt näet pitämällä hiirtä kuvan päällä.
Päivitetty viimeksi 23.3.2019