Kuollut 28.7.2020

Ce's Armygreen

Ce's Armygreen
VH14-011-0402
hannoverinhevonen, tamma
s.22.7.2014 17v

168cm, punarautias
estepainote, VaA/160cm/CIC4

kasvattanut Domenica Estate
omistaa VRL-12909

ERJ-II
ERJ-II palkittu 31.05.2018
6 + 40 + 25 + 20 + 7 = 98p.

Luonne

Armi on reipas ja topakka, vähän vanhempi hevostäti.

Suku

i. Ce's Apache
ERJ-I
ii. Pick Up The Bones
ERJ-I
iii. Smoky Joe evm
iie. Cold Machina evm
ie. Amaya II
YLA2, KRJ-I, ERJ-II, KERJ-II
iei. Laproigh evm
iee. Isolde evm
e. Lila von Silbereiche
ERJ-I
ei. Londonrubin
KTK-II, ERJ-I
eii. Lochrubin evm
eie. Barbara von Drechsler evm
ee. Babs v. Zweig eei. Babur v. Zweig evm
eee. Hildegarde evm

Isälinja: Ce's Apache - Pick Up The Bones
Emälinja: Lila von Silbereiche - Babs v. Zweig

Jälkeläiset

17.11.2014 swb-t. Valiant Hollywood Cerise i.Hannibal Circus
07.01.2015 fwb-o. Valiant Vegas Gold i.Valiant Vanilla Patriot
15.02.2015 fwb-t. Valiant Alabama Crimson i.Berserk Beachboy VAL
10.08.2017 kwpn-t. Endless Summer HMS i.Illusion HMS

Kilpailutulokset

Armi kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet tamman VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

1.11.2018 Uusi vuosi alkuun

Yksi parhaista päivittäisistä tallihommista oli meidän kisaeläköityneiden tammojen liikuttaminen, niiden kanssa kun sai ottaa rennommin, mutta rankkaakaan treeniä ei kavahdettu. Armi on aina ollut vähän sellainen vauhti päällä -tyyppi, ja kun päätin tänään hypätä sen kanssa maneesissa, oli tamma erittäin innoissaan. Ratsastelin alkuun ihan uraa pitkin, tehden päätyihin ympyröitä (tai ei ne ympyröitä olleet, ehkä soikioita koska meidän oli kierrettävä tiellä olleet esteet). Laitoin Armin menemään vuorotellen niin ravia kuin laukkaakin, ja tamma kulki lämmetessään koko ajan pehmeämmin. Ensimmäiselle esteelle vihdoin tullessamme raudikko innostui, mutta ei edes yrittänyt karata lapasesta. Tamma hyppäsikin erittäin siististi, ja voi että mikä hyppy sillä oli vielä näin vanhemmallakin iällä. Armi on yksi niistä hevosista, joilla ei entinen esteura näytä millään tuntuvan jaloissa. Mikä on kaiken kaikkiaan hyvä, liikutussuunnitelmissakin on paljon valinnan varaa kun voi vielä hypätäkin.

Armin verrattain hyvästä kunnosta huolimatta esteet olivat korkeintaan 60-70cm korkeita, suurin osa sitä matalampia. Armi näytti tykkäävän kovasti, kun pääsi menemään vähän vauhdikkaammin tavallisen koulutuuppauksen sijaan. Lopettaessamme hyppäämisen, tuntui tammassa olevan vielä rutkasti energiaa. Teimmekin siis pidemmän kaavan loppuverryttelyn, jonka jälkeen menimme vielä vähäksi aikaa maastoon jäähdyttelemään. Vuosi oli vaihtunut, ja pihamaa oli muuttunut lämpimässä kelissä loskaiseksi mutavelliksi. Armi vaikutti tylsistyneeltä kävellessään tallin taakse vievälle polulle. Tämä kun ei koskaan ollut ymmärtänyt rennon höntsäilyn päälle, ja yritti aina maastoon päästessään lähteä vetämään heti tilaisuuden tullen. Tällä kertaa tamma ei kuitenkaan jaksanut edes yrittää kiihdytellä, vaan löntysti raskaasti eteenpäin. Annoin Armin viedä, ja löysäsin ohjia ihan kunnolla. Kyllä tältäkin mummolta alkoi olla puhti pikkuhiljaa poissa, vaikka äsken olikin ollut vielä vauhti päällä. Teimme noin kilometrin mittaisen lenkin, jonka jälkeen nousin tamman selästä tallipihassa ja vein sen karsinaansa.

Laittaessani Armia tallikuntoon, näytti tämä jo virkeämmältä kuin äsken pihamaalla. Tamma vaikuttikin siltä, että toinen samanlainen treenisessio olisi nyt paikallaan. Liekö sitä vain suututtanut äsken ulkona, kun ei kehdannut kunnolla mennä eteenpäin. Tiedäpä tuota, korkeasta iästään huolimatta Armi on kyllä noin yleisesti ollut ihan mahdottoman reipas ja hyväkuntoinen hevonen, vaikka vanhuus näyttääkin pikkuhiljaa tekevän tepposiaan.

17.11.2014 Ensimmäinen varsa (entisessä kodissa)

Armi varsoi tänään suloisen punarautiaan tammavarsan. Siinä missä varsa oli Armin ensimmäinen, on se myös meidän ensimmäinen, rodussaan näes. Tamma oltiinkin kuljetettu meidän Ruotsin toimipisteelle Ängelstöttiin jo raskauden alkuvaiheessa, ja siellä se sai asustaa parin ulkopuolisen tamman kanssa. Sekä Armi että pikkuvarsa voivat kuulema hyvin, ja ne pääsevät matkustamaan takaisin Suomeen heti kun parivaljakko saa tarpeeksi voimia matkaa varten. Varsalle on jo nimi tiedossa: Hollywood Cerise. Armin nimi kun on tullut väriteeman mukaan, joten tuntuu oikeastaan luonnolliselta jatkaa sitä myös sen varsoihin ja niiden jälkeläisille. Kunhan pikkuvarsa kasvaa, siitä tulee varmaan yhtä topakka täti kuin emänsäkin.

Tämä on virtuaalitalli | virtuaalihevonen. Sivuilla olevalla materiaalilla ei ole mitään tekemistä kuvissa esiintyvien eläinten kanssa.
Kaikki materiaali © Taciturn VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kkuvien copyt näet pitämällä hiirtä kuvan päällä.
Päivitetty viimeksi 23.3.2019