Apricot Wing Kern

Apricot Wing Kern
VH14-012-0360
hollanninpuoliverinen, ori
s.14.9.2014 11v

168cm, rautias
estepainote, HeA/160cm

kasvattanut Keskeneräinen
omistaa VRL-12909

ei meriittejä

Luonne

Aapo on luonteeltaan kiltti ja reipas, ja vaikka ori onkin, ei sillä ole tapana höyrytä kaikesta turhanpäiväisestä. Muiden hevosten kanssa se tulee hyvin toimeen, ja vaikkei mikään selvä johtajahahmo orilaumassa olekaan, on se silti niitä hevosia joiden silmille ei muut tuosta vaan hypi. Aapo osaa ottaa tilanteen kuin tilanteen tyynen hillitysti, eikä flippaa pienistä vastoinkäymisistä. Ori on oikeastaan melko innokas ja utelias kaiken suhteen, ja kaikki arkitoimetkin on sen mielestä mukavaa pikku puuhastelua. Harjata se antaa nätisti, ja pysyy aina kiltisti paikallaan ellei vähän tahdo jalkojansa vetristää. Kaviot nousee reippaasti, ja kengittäjäkin on kehunut miten kiltti ori on käsiteltäessä. Varusteiden kanssa harvemmin tulee ongelmia, vaikka suustaan vähän herkkänahkaisempana Aapolla onkin tapana välillä heitellä päätään korkeuksiin kun ollaan suitsia laitamassa.

Ratsuna Aapo on melko vauhdikas, ja vaatiikin jonkin verran työstämistä hyvin kulkeakseen. Ilkeä ori ei missään tapauksessa ole, ja vähän turhat kiihdyttelyt kyllä loppuu kun tarpeeksi topakasti käskee. Suunsa suhteen Aapo on erityistarkka, ja saatta vähän suutahtaa liian vahvoista ohjasavuista heitellen pari varoituspukkia, ratsastajan onkin oltava erittäin varovainen ettei esimerkiksi esteellä jää vetämään ohjasta. Aapo menee nätisti niin sileällä kuin esteilläkin, ori tykkää erityispaljon ulkoilusta joten raikkaassa ulkoilmassa se tuntuu olevan aivan parhaimmillaan. Maastokaverina ori on ehkä vähän turhan innokas, jos tarkoituksena on heittää vain rento sunnuntailenkki. Aapon kanssa voi kuitenkin soveltaa hyvin niitä kotitreenejä maastossa, jossa se tuntuu olevan aina kovin vireänä, ja terävästi kuulolla.

Kisatilanteessa Aapo ei sen suuremmin jännitä, kunhan ratsastaja vaan pysyy nahoissaan. Ori on aavistuksen herkempi apujen suhteen kisahumun keskellä, mutta pitää kuitenkin päänsä kylmänä ja antaa ratsastajan pienet virheet anteeksi. Aapo hyppää siististi, ja sopivista paikoista ilman ratsastajan patistustakin, välillä se saattaakin vähän juntturamaisesti hypätä siitä mistä itse haluaa ratsastajan vihjeistä piittaamatta. Hyvin yhteistyökykyinen ori noin muuten on, ja sen kanssa harvemmin joutuu pettymään suoritukseensa. Kuljetukset sujuvat myös hyvin: Aapo kävelee kiltisti traileriin ja sieltä pois, eikä hätiköi lastauksessa ollenkaan.

Suku

i. Again Swing Kern
-
ii. One Agent Kern
ERJ-I
iii. GaGa's James Bond
YLA2, ERJ-I, KWPN-I
iie. Sunrise Zina
YLA3
ie. VIR MVA Ch Rudy Ring xx
KTK-II, XLA-I, Class I
iei. Gaseta Mirror xx
YLA2, XLA-II
iee. VIR MVA Ch Inflate My Ego xx
KTK-III, YLA2, ERJ-I, KERJ-II, MEJ-II,
XLA-I, Klass I
e. Guarana Flow
YLA2, ERJ-II, EV-II
ei. Lupercus PB
YLA2, ERJ-I, ERL-II, HANN-II
eii. Rasputin GER
ERJ-I
eie. Luperca
ERJ-I
ee. Guavaberry Solo
YLA3, ERJ-I, ERL-III
eei. VIR MVA Ch Ironsky
YLA2, ERJ-II, KERJ-I, SPL-I
eee. Lemongrass Froster
YLA2, ERJ-I

Isälinja: Again Swing Kern - One Agent Kern - GaGa's James Bond
Emälinja: Guarana Flow - Guavaberry Solo - Lemongrass Froster

Jälkeläiset

14.01.2015 fwb-t. Valiant Raspberries e.Valiant Irish Coffee
07.02.2018 fwb-o. Apollo Joy e.Shadow's Viva la Vida
00.00.0000 rotu-skp. Nimi e.Nimi
00.00.0000 rotu-skp. Nimi e.Nimi

Kilpailutulokset

Aapo kisaa vain porrastetuissa, ajan tasalla olevat ominaisuuspisteet näet orin VRL-profiilista.

Päiväkirja ja valmennukset

16.5.2018 Kevyttä kouluharjoittelua

Aapon jalat ovat tykänneet huonoa orin pitkästä esteurasta, ja useasti olenkin harmitellut kun raudikolla ei juurikaan kehtaa tätä nykyä hypätä. Olihan sillä nuorempana niin mahtava loikka, että ratsastaja ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen tuohon reippaaseen ja aina yhtä energiseen oriin. Aapo ehkä itsekin näyttää hieman turhautuneisuutta, kun joka päivä sitä odottaa vain tylsä koulutreeni esteiden sijaan. Ei sillä, ettäkö itsekään olisin ollut tänään innosta piukeana varustaessani oria taas kerran, mennäkseni jo kolmattatoista kertaa tämän hellekauden aikana kentälle kulkemaan sileää rataa, tehden niitä samoja vanhoja koulukuvioita kun ei tuo estekoni mitään kovin vaativia liikkeitä osannut. Eihän vika Aapossa ollut, olisinhan minä voinut keksiä sille vaikka mitä aktiviteettia kunhan vaan olisin kehdannut. Vannoin itselleni pari päivää takaperin, että kunhan vaan vedet lämpenevät, menemme orin kanssa varmasti uimaan.

Olihan se toki inhottavaa, kun järvi oli vielä niin pirun kylmä, mutta kentällä tuntui kuin paistinpannussa olisi ollut. Maneesissa ei ilma kiertänyt sitten lainkaan, joten sekin oli helteellä kuin huonosti lämmitetty sauna. Päästäkseni kuitenkin valittamasta, menimme tosiaan Aapon kanssa tänään kentälle. Ori kuopi maata tylsistyneenä kiristäessäni vyötä ennen selkäännousua. Kun sitten nousin selkään, säädin jalustimet (kuinka ne pystyivätkään olemaan taas niin vääränpituiset vaikka kukaan muu ei ainakaan kuukauteen ollut edes käynyt orin selässä?) ja kiristin vielä vyötä viimeisen kerran. Aapo ravisteli päätään, ja lähti lompsimaan eteenpäin velttona kuin keitetty makaroni. Minä yritin hoputtaa sitä, mutta ori korskaisi vain ja jatkoi matkaa yhtä hidastempoisesti. Askeliin ehkä tuli hieman pituutta, mutta muuten me matelimme eteenpäin kuin etanat.

Kuumuus oli vienyt minusta voimat, enkä jaksanut kunnolla edes patistaa Aapoa, joka kulki alla niin mahdottoman laiskasti. Kuljimmekin hyvän aikaa uraa pitkin, miettiessäni millaista harjoitusta tänään tekisimme. Aapo oli koulupuolen suhteen aina ollut vähän tyhmä, hyvä jos siltä edes pohkeenväistö sujui. Liikkeetkin sillä oli aina vähän ruman näköiset, vaikka esteillä ori toki oli erittäin kiva ja upea. Koulutuuppaus Aapon kanssa vaan nyt oli jotain niin vastenmielistä, itsekin kun toimin päivittäin oikeiden, osaavien kouluhevosten parissa. Aapo vaan oli niin eri luokkaa, ja minua korpesi todellakin se, ettei orilla voinut enää hypätä. Niin pahasti sen jalat olivat kuluneet, että jos orin tahtoi pitää vielä kunnossa, olisi esteitä ehdottomasti vältettävä.

Päädyimme lopulta tekemään ne samat vanhat harjoitukset kaikissa kolmessa askellajissa mitä me olimme suorittaneet joka ikinen päivä tällä viikolla. Aapo reipastui loppua kohden, mutta tuntui olevan aivan poikki. Kyllähän kuumuus vaikutti oriinkin, ja harjoitusten päätteeksi karsinaansa päästessään se joikin mahdottoman määrän vettä. Itsekin olin juomisen tarpeessa, Aapon hoidettuani ajattelinkin keskittyä joihinkin muihin hommiin, ja katsella sitten illemmalla jos hevosten liikutus onnistuisi vähän paremmin.

29.9.2014 Irtohypytystä

Siinä missä meidän muutkin nuoremme, pääsi Aapokin tänään kokeilemaan hyppäämistä. Maneesiin oltiin kasattu helpohko estekuja, joka oli tarkoitus hypätä yksi kerrallaan. Aapo katseli nätisti muiden hyppäämistä, ja oman vuoronsa tullessa se ei oikein meinannut tietää mitä tehdä. Tämä olikin sen ensimmäinen irtohypytyskerta, joten sitä piti mennä vähän hätistämään eteenpäin. Kun ori sitten saatiin menemään kuja siististi, näytti se innostuvan ihan kunnolla. Aapo hyppäsikin monta kertaa, ja estekorkeuden noustessa se näytti vaan innostuvan enemmän. Kun koimme orin hypänneen tarpeeksi, menin taluttelemaan sitä vähäksi aikaa ulkokentälle. Aaposta näytti kasvaneen oikea komistus, syysauringon loisteessa sen karva oli kauniin aprikoosinoranssi. Nimi Apricot Wing käykin sille hyvin. Näin lyhyessä ajassa mitä Aapo on nyt meillä ollut, on siitä tullut yksi minun suosikkihevosistani. Vielähän siihen on vähän tutustumista, mutta kyllä me koko tallihenkilökunnan kanssa uskomme, että orista tulee vielä jotain uskomatonta. Onhan sen sukukin niin lupaava, ja väläyttelihän se meille tänään upeita hyppylahjojaan.

Tämä on virtuaalitalli | virtuaalihevonen. Sivuilla olevalla materiaalilla ei ole mitään tekemistä kuvissa esiintyvien eläinten kanssa.
Kaikki materiaali © Taciturn VRL-12909 ellei toisin mainita.
Kkuvien copyt näet pitämällä hiirtä kuvan päällä.
Päivitetty viimeksi 23.3.2019